Myös Valioliiga tutkii Manchester Cityn tekemisiä – onko talouspuolella rikottu sääntöjä?

© Kuva: Getty Images

Englannin Valioliiga tutkii, onko Manchester City rikkonut seuroja koskevia taloudellisia sääntöjä (Financial Fair Play).

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti torstaina, että se tutkii ”lukuisia väitettyjä rikkomuksia”, jotka moni media on tuonut viime aikoina julki.

Cityn mukaan syytökset ovat ”täysin valheellisia”. Perjantaina joukkueen manageri Pep Guardiola sanoi, että syytökset eivät himmennä hänen saavutuksiaan seurassa ja toivoi tapauksen ratkeavan pian.

Valioliiga tutkii Cityn talouspuolta ja mahdollisia rikkomuksia akatemiapelaajien rekrytoinnissa.

Saksalaislehti Der Spiegel on julkaissut vuotaneiden asiakirjojen pohjalta useita väitöksiä, joiden mukaan Valioliigan hallitseva mestari on rikkonut FFP-säännöstöä.

Lehden mukaan City maksoi myös sääntöjen vastaisesti 200 000 puntaa hyökkääjä Jadon Sanchon agentille, kun pelaaja oli 14-vuotias. Sancho, 18, jätti Cityn organisaation kesällä 2017 ja siirtyi saksalaiseen Borussia Dortmundiin.

Valioliiga kertoo tiedotteessaan, että se on aiemmin pyytänyt Manchester Cityltä tietoa viimeaikaisia syytöksiä koskien, ja käy jatkuvaa keskustelua seuran kanssa.

Financial Fair Playn tarkoitus kiteytetysti on varmistaa, että seurat eivät käytä enemmän rahaa kuin ne tienaavat.

Uefan johtava FFP-tutkija Yves Leterme sanoi tammikuussa, että Cityä saattaa odottaa jopa sulkeminen Mestarien liigasta, jos väitteet osoittautuvat todeksi.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…