Pystyykö Italian puolustus pysäyttämään hirmuvireisen Teemu Pukin? – ”Tulee vaikea iltapuhde”

© Kuva: Juha Tamminen

Englannin Championshipissä tällä kaudella peräti 24 maalia iskenyt Teemu Pukki lähtee lauantaiseen EM-karsintaotteluun Italiaa vastaan luottavaisena.

Pukin taidot joutuvat kovaan testiin, kun vastassa on yksi maailman parhaista topparipareista. Italian alakertaa tilkitsevät Giorgio Chiellini sekä Leonardo Bonucci. Pukki on kuitenkin luottavainen, että Huuhkajatkin saavat oman mahdollisuutensa ottelussa.

– Siellä on kaksi ihan maailman parhaimpiin lukeutuvaa topparia. Tulee vaikea iltapuhde, mutta uskon ja luotan siihen, että pystymme pari paikkaa luomaan. Sitten pitää vain olla ekstrahereillä ja valmiina, että pystyy sen maalin tekemään, Pukki totesi Huuhkajien perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Joukkueet kohtasivat toisensa Veronassa vuonna 2016 ja silloin Italia oli parempi 2-0. Tuossa ottelussa Huuhkajat jäi täysin Italian varjoon eikä käytännössä pystynyt luomaan ainuttakaan maalipaikkaa. Pukki uskoo lauantain ottelusta tulevan erilainen.

– Uskon meidän pystyvän haastamaan ihan eri tavalla kuin silloin. Se ei ollut huono peli, muttemme pystyneet kauheasti luomaan paikkoja.

Huuhkajat tukeutui Nations Leaguessa tiukasti puolustuspeliinsä ja joukkue lähtee samalla reseptillä myös lauantaiseen kamppailuun.

– Pitää lähteä puolustus ensin, mutta luulen meidän pystyvän ajoittain pitämään palloa. Vastahyökkäyksissä pitää olla hereillä.

Vaikka karsinnat menisivät Huuhkajien osalta penkin alle, niin joukkueella on edelleen Nations Leaguen tuoma valttikortti käytettävissään.

– Se on vasta vuoden päässä. Nyt kaikilla on fokus näissä peleissä. On se tietenkin sellainen turva siellä, mutta lähdemme hakemaan kisapaikkaa näiden karsintojen kautta.

Pukki teki Nations Leaguessa kovaa jälkeä hyökkäysaisaparinaan Jasse Tuominen. Nyt Tuominen on sivussa ja Pukki saanee hyökkäykseen rinnalleen Kasper Hämäläisen.

– Saimme Jassen kanssa hyvin yhteispelin käyntiin, mutta meillä on tuossa hyviä jätkiä. Saamme hyvän kokoonpanon. Olen tuntenut ”Kapen” jo alle 21-vuotiaiden EM-kisoista ja tiedämme hyvin miten toinen pelaa.

EM-karsintaottelu Italia-Suomi näkyy lauantaina 23.3. klo 21.40 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa ja ilmaiseksi Viafreestä.

Ottelun ennakkostudio alkaa kello 21.00. Kaikki EM-karsintojen ottelut näkyvät Viaplayssa.

Salttu Forsström, Udine


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.