Rovaniemen Palloseura voitti Kuopion Palloseuran sunnuntaina Suomen Cupin karsintalohkovaiheen päätöspelissä 3-2. Ottelu pelattiin Kajaanin pallohallissa.

Vajaan tunnin kuluttua #RoPS vs @KuPS1923 Odotukset on korkealla. Palloseurat kohtaa. Se on aina klassinen vääntö. 💪

Tänään ratkotaan @SuomenCup jatkopaikka tällä avauksella. VAMOOOS SINISET!!! Tänään on meidän päivä 💙

#KuPS #suomencup #ROPSKUPS

Ottelun ensimmäiset hetket mentiin RoPS:n hallinnassa. Lucas Lingman pyöritti peliä, ja etenkin hollantilaislaituri Tarik Kada oli pirteällä päällä.

KuPS sai hiljalleen pelistä paremmin kiinni ja onnistui rakentamaan hyökkäyksiä ajatuksen kanssa.

Vajaan 20 minuutin kohdalla kuopiolaiset siirtyivät johtoon. Reuben Ayarna lähetti taidokkaasti syötön RoPS:n linjan taaksen Ilmari Niskaselle, joka otti pallon mukaansa ja sijoitti sen varmasti verkkoon. 0-1.

Hetkeä myöhemmin KuPS osui jo toistamiseen, kun Jiri Nissinen puski Niskasen keskityksen sisään, mutta avustava liputti tilanteen paitsioksi, joten maali hylättiin.

Toinen jakso lähti käyntiin ensimmäisen tavoin. RoPS luotti pallonhallintaan, mutta kotijoukkueen eteneminen pysähtyi usein ennen tekopaikan syntyä. KuPS eteni suoraviivaisemmin.

Lingman oli 71. minuutilla täräyttää yhden cupin hienoimmista osumista, kun hän laukoi itse hankkimansa vapaapotkun ylärimaan.

Rovaniemelle palannut Agnaldo oli lähellä maalintekoa hetkeä myöhemmin. Hän harhautti vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi kierteisen kudin kohti takanurkkaa, mutta lopputuloksena oli vain kulmapotku.

Jalkapallon kirjoittamaton sääntö piti 78. minuutilla jälleen paikkaansa. Kun omista paikoista ei tee, niin vastustaja tekee. Petteri Pennasen vapaapotku oikealta laidalta tuotti suuria vaikeuksia RoPS:n puolustukselle, ja Niskanen liukui pallon maaliviivan yli. 0-2.

RoPS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli maalin päähän heti seuraavasta hyökkäyksestä. Matias Tamminen puski Lingmanin loistavan keskityksen sisään 80. minuutilla. 1-2.

Peliin tuli heti sähköä. Tappio ei riittäisi RoPS:lle mihinkään, mutta tasapelillä joukkue menisi jatkoon. Lingman oli jo lähellä tuikata tasoituksen, mutta KuPS-vahti Otso Virtanen venytti näppinsä hienosti vedon tielle.

Tuota tasoitusta ei kauan tarvinnut odotella. Niklas Jokelainen sai kulmapotkun jälkitilanteessa rangaistusalueella jalkansa vapaaksi ja pamautti pallon tarkasti takanurkkaan. 2-2.

KuPS haki viimeisillä minuuteilla vimmatusti johtomaalia, jota ei ikinä tullut. RoPS sen sijaan iski vielä kertaalleen. Sampo Ala huomasi, että Virtanen on maaliltaan reippaasti vastassa, ja nosti pallon hänen ylitseen. Virtanen sai kurotettua hanskoillaan pelivälineeseen, muttei onnistunut muuttamaan sen lentorataa ratkaisevasti. 3-2.

Merkille pantavaa ottelussa oli erityisesti RoPS:n nuorten pelaajien esitys. Kaikki joukkueen maalintekijät olivat alle 19-vuotiaita. Kapteenina toimineella Lingmanillakin on ikää vasta 21 vuotta.

Tulos merkitsee sitä, että kuopiolaisten cup-ottelut päättyvät karsintalohkovaiheeseen. KuPS keräsi viidestä lohkopelistään vain kaksi pistettä.

Seitsemän pistettä kerännyt RoPS etenee lohkosta viimeisenä joukkueena jatkoon. Muut lohkon jatkoonmenijät ovat Ilves, Vaasan Palloseura ja Kokkolan Pallo-Veikot. KuPS:n lisäksi karsintavaiheeseen pelinsä päätti Seinäjoen Jalkapallokerho.

Suomen Cupissa pelataan tänään vielä kello 18.00 ottelu IFK Mariehamn-HIFK. Mariehamn tarvitsee jatkopaikkaan kolme pistettä, ja voittaessaan se pudottaisi Helsingin Jalkapalloklubin cupista. Nolla pistettä keränneellä HIFK:lla ei ole ottelussa enää panosta.