Ruotsi aloitti EM-karsinnat lauantaina 2-1-voitolla Romaniasta Friends Arenalla Tukholmassa.

Blågult iski molemmat osumansa jo avauspuolikkaalla. Ruotsi ryöväsi pallon syvällä Romanian puoliskolla. Peliväline toimitettiin vasempaan laitaan Ludwig Augustinssonille, joka lähetti hyvän keskityksen etutolpalle. Robin Quaison ei kyennyt viimeistelemään suoraan syötöstä, mutta painoi irtopallon verkkoon 33. minuutilla.

Ruotsalaisten toinen maali syntyi 40. minuutilla nopeasta hyökkäyksestä. Quaisonin matala keskitys tyssäsi Romanian puolustukseen, mutta peliväline lipui rangaistusalueen tuntumaan Victor Claessonille, joka tykitti maanuoliaisen takanurkkaan.

Keltapaitojen ensimmäinen puoliaika ei sujunut kuitenkaan täysin takaiskuitta. Mikael Lustig joutui tulemaan loukkaantuneena vaihtoon 24. minuutilla, ja hänet korvasi Emil Krafth.

Romania iski kavennuksen vajaan tunnin kohdalla. George Pușcaș nosti pallon mestarillisesti Ruotsin linjan taakse Răzvan Marinille, joka nosti pelivälineen maalin edustalle. Vartioimatta jäänyt Claudiu Keșerü puski vieraat maalin päähän lähietäisyydeltä.

Ruotsin ja Romanian kanssa samassa karsintalohkossa pelaavat Malta, Espanja, Norja ja Färsaaret. Malta voitti aiemmin lauantaina Färsaaret 2-1. Espanja ja Norja kohtaavat toisensa Suomen aikaa kello 21.45.