Miesten A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva oli muokannut Huuhkajien pelijärjestelmän uusiksi Italiaa vastaan. Tiistaina Huuhkajat nähtäneen jälleen Nations Leaguesta tutussa 4-4-2-muodostelmassa.

Teemu Pukille osui Huuhkajien paras paikka lauantaina Italiaa vastaan, mutta tulikuuman Norwich-hyökkääjän ohjaus meni hieman ohi maalin. Suomi pystyi rakentelemaan puolikkaita paikkoja, mutta viimeinen terävyys ratkaisupaikoissa puuttui.

– Tappio harmitti ja tuntui, että enemmän olisi ollut saatavilla. Ei se tasoero niin iso ollut. Viimeisissä ratkaisuissa pitää olla parempia, luovempia ja rohkeampia. Sitä kautta saadaan sitten enemmän paikkoja, Pukki mietti Italia-ottelun parannuskohteita.

Italian tähtisikermään verrattuna tiistaina vastaan asettuvan Armenian kokoonpano näyttää paljon köykäisemmältä. Arsenalin Henrikh Mkhitarjan on joukkueen suurin tähti, mutta suurimmaksi osaksi Armenian pelaajat pelaavat kotimaassaan. Pukki ei odota helppoa ottelua.

– Kaikki tiesivät, että Italia on tämän lohkon ennakkoon paras jengi, mutta Armeniakin on kova joukkue. Siellä on kovia jätkiä eikä siitä helppoa matsia tule.

Nations Leaguessa Suomen pelipermanentiksi vakiintui 4-4-2, mutta Italiaa vastaan Suomi lähti kolmella topparilla ja Pukki yksinäisenä kärkenä. Pukkia tukivat Robin Lod ja Kasper Hämäläinen, mutta ajoittain Pukki jäi varsin yksinäiseksi italialaispuolustuksen puristuksessa. Armeniaa vastaan Suomi nähtäneen jälleen tutumassa muodossa ja Pukki saa rinnalleen toisen kärkipelaajan.

– Totta kai se vähän helpottaa omaa peliä, kun siinä on vähän tukea. Italiaa vastaan lähdimme vähän eri taktiikalla ja ajoittain se toimi ihan hyvin. Oli siinä Robin ja Kappe suhteellisen lähellä, mutta ehkä se on eri, jos siinä on kärkipari, jonka kanssa pelata yhteen, arvioi Pukki.

EM-karsintaottelu Armenia-Suomi näkyy tiistaina 26.3. klo 18.55 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa ja ilmaiseksi Viafree-palvelussa. Ottelun ennakkostudio alkaa kello 18.00. Kaikki EM-karsintojen ottelut näkyvät Viaplayssa.