Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw sanoo, että Bayern Münchenin Manuel Neuer, 32, on yhä hänen ykkösmaalivahtinsa.

Monet ovat jo tovin odottaneet, että Barcelonan Marc-André ter Stegen, 26, ottaisi ykköstorjujan paikan maajoukkueessa, mutta Löw on luottanut Neueriin.

Löwin periksiantamattomuus Neuerin suhteen herätti keskustelua varsinkin viime kesän MM-kisoissa. Löw otti Neuerin kisajoukkueeseen ja peluutti häntä jokaisessa ottelussa, vaikka Bayernin konkarivahti oli pelannut edeltävällä kaudella jalkapöytävamman takia vain neljä ottelua.

[readmore from=Löw-Joachim]

Ter Stegen taas oli pelannut mainion kauden Barcelonassa, mutta hän joutui seuraamaan penkiltä, kun Saksa jäi MM-kisoissa viimeiseksi alkulohkossaan. Ter Stegen on MM-kisojenkin pelannut vain yhden maaottelun, harjoitusottelun Perua vastaan. Kahdesta edellisestä maaottelusta hän oli sivussa olkapäävamman takia.

Tulevalla maajoukkuetauolla Saksa kohtaa Serbian ystävyysottelussa ennen kuin se aloittaa EM-karsinnat pelillä Hollantia vastaan.

Löwin mukaan ter Stegen saa vielä saumansa, mutta Neuer on lähtökohtaisesti ykkönen.

– En ole muuttanut mielipidettäni lainkaan. Neuer on aloittava maalivahtini, kommentoi Löw Marcan mukaan.

– Sanoin sen marraskuussa ja toistan sen jälleen. Hän (Neuer) on ykkösemme ja kapteenimme.

– Tänä vuonna pelaamme EM-karsintaotteluita ja ystävyysotteluita. Ter Stegen pelaa mahtavassa seurassa ja on maailmanluokan maalivahti ja minä annan hänelle vielä mahdollisuuksia pelata.

– Tietysti meillä on kilpailua jokaisesta pelipaikasta, mutta ainakin maalivahdin tontista minun on sanottava, että Neuer on yhä aloittava maalivahtimme.