19-vuotias Saku Ylätupa teki tammikuussa rohkean ja määrätietoisen loikan siirtyessään maineikkaasta Ajaxin organisaatiosta ruotsalaiseen AIK:hon. Suomalaishyökkääjä janosi pääsarjatason pelejä, ja on niitä ensimmäisten merkkien perusteella runsaasti myös saamassa.

Ylätupa suoritti AIK-debyyttinsä etelänleirillä harjoituspelissä New York City FC:tä vastaan. Nyt myös kilpailullisia otteluita on tullut tilille kaksi. Ruotsin Cupin lohkovaiheen ottelusa Norrbyä vastaan Ylätupa tuli kentälle vaihdosta, mutta viikonlopun Örgryte-pelissä hän pelasi jo täydet minuutit.

Jo NYCFC:tä vastaan Ylätupa esiintyi terhakkaasti hankkien joukkueensa ainoaan maaliin johtaneen rankkarin. Lauantain 1-0 -voitossa Örgrytestä suomalaisen avausmaalikin oli jo erittäin lähellä. AIK julkaisi Twitter-tilillään koosteen Ylätuvan kahdesta huippuhetkestä.

Ylätupa otti Friends Arenan ensimmäisessä kotipelissään ensin murtautumalla näppärästi tekopaikkaan kahden puolustajan välistä. Puolustaja siivosi pallon lopulta väljemmille vesille aivan maalin edustalta.

[readmore from=Ylätupa-Saku]

Todellinen tähtihetki koitti vähän myöhemmin, kun Ylätupa pelasi 20 metrissä jalkansa vapaaksi ja tykitti pallon voimalla ylähirteen. Jäi vain muutamasta senttimetristä kiinni, että tammikuussa A-maajoukkueessa debytoinut suomalaisnuorukaisen olisi avannut maalitilinsä Ruotsin mestarijoukkueen riveissä todellisella eurogoalilla.

Tilanteet voi katsoa alta, tai tästä linkistä.

AIK Fotboll

@AIKfotboll
Visst gav Saku Ylätupas första framträdande på Friends Arena mersmak?

AIK selvitti tiensä Ruotsin Cupin puolivälieriin, joissa se kohtaa vieraskentällä Superettanin Östers IF:n.