Saku Ylätupa oli tällätä huikean maalin Ruotsissa – katso AIK:n julkaisema klippi

© Kuva: Juha Tamminen

19-vuotias Saku Ylätupa teki tammikuussa rohkean ja määrätietoisen loikan siirtyessään maineikkaasta Ajaxin organisaatiosta ruotsalaiseen AIK:hon. Suomalaishyökkääjä janosi pääsarjatason pelejä, ja on niitä ensimmäisten merkkien perusteella runsaasti myös saamassa.

Ylätupa suoritti AIK-debyyttinsä etelänleirillä harjoituspelissä New York City FC:tä vastaan. Nyt myös kilpailullisia otteluita on tullut tilille kaksi. Ruotsin Cupin lohkovaiheen ottelusa Norrbyä vastaan Ylätupa tuli kentälle vaihdosta, mutta viikonlopun Örgryte-pelissä hän pelasi jo täydet minuutit.

Jo NYCFC:tä vastaan Ylätupa esiintyi terhakkaasti hankkien joukkueensa ainoaan maaliin johtaneen rankkarin. Lauantain 1-0 -voitossa Örgrytestä suomalaisen avausmaalikin oli jo erittäin lähellä. AIK julkaisi Twitter-tilillään koosteen Ylätuvan kahdesta huippuhetkestä.

Ylätupa otti Friends Arenan ensimmäisessä kotipelissään ensin murtautumalla näppärästi tekopaikkaan kahden puolustajan välistä. Puolustaja siivosi pallon lopulta väljemmille vesille aivan maalin edustalta.

Todellinen tähtihetki koitti vähän myöhemmin, kun Ylätupa pelasi 20 metrissä jalkansa vapaaksi ja tykitti pallon voimalla ylähirteen. Jäi vain muutamasta senttimetristä kiinni, että tammikuussa A-maajoukkueessa debytoinut suomalaisnuorukaisen olisi avannut maalitilinsä Ruotsin mestarijoukkueen riveissä todellisella eurogoalilla.

Tilanteet voi katsoa alta, tai tästä linkistä.

AIK selvitti tiensä Ruotsin Cupin puolivälieriin, joissa se kohtaa vieraskentällä Superettanin Östers IF:n.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.