Santiago Solari sai maanantaina odotetut potkut Real Madridin peräsimessä. Argentiinalaisen tilalle pestattiin paluun Madridiin tekevä Zinédine Zidane (lue lisää).

Solari nousi Realin päävalmentajaksi ensin väliaikaisesti lokakuun lopussa Julen Lopeteguin paikalle. Valmentaja sai marraskuussa pitkän vuoteen 2021 saakka ulottuneen sopimuksen (lue lisää).

Solarin pesti ei lopulta ollut kuin puolen vuoden mittainen. Viimeisen kahden viikon aikana Real ehti pudota sekä Copa del Reystä että Mestarien liigasta (lue lisää).

Realissa menestyksekkään peliuran viettänyt Solari ei ole ainoa entinen huippupelaaja, joka on epäonnistunut tehtävässään.

Tässä neljä muuta entistä tähteä, jotka eivät menestyneet valmentajapesteissään.

Thierry Henry (AS Monaco)

Arsenalin hyökkääjälegenda palasi lokakuussa 2018 entiseen seuraansa Monacoon valmentajana Leonardo Jardimin potkujen jälkeen. Ranskalainen kesti lopulta 20 ottelua tehtävässään. Monaco voitti vain neljä peliä ja ajautui putoamisvaaraan. Henry sai näin kenkää tammikuussa ja Jardim pestattiin takaisin (lue lisää).

Filippo Inzaghi (AC Milan)

Serie A:n 2000-luvun tehokkaimpien hyökkääjien joukkoon lukeutuva Inzaghi oli pelaajana Milanissa sankari. Mies voitti kaksi liigamestaruutta ja kahdesti Mestarien liigan. Inzaghi sai peliuransa jälkeen vuonna 2012 paikan Milanin reservivalmentajana, josta hänet kaksi vuotta myöhemmin ylennettiin edustusjoukkueen peräsimeen. Milan jäi tuona kautena ulos europeleistä ja samalla lähti Inzaghi.

Alan Shearer (Newcastle)

Valioliigan kaikkien aikojen maalikuningas Shearer mätti peliurallaan 260 pääsarjamaalia Blackburnin ja Newcastlen paidassa. Huhtikuussa 2009 Newcastle pestasi legendansa hädässä pelastamaan seuraa putoamiselta. Shearerin saama tehtävä oli hankala, sillä kautta oli vain kahdeksan ottelua jäljellä. Newcastle hävisi peleistä viisi ja voitti vain yhden. 16 vuoden pääsarjaputki päättyi. Shearer taas menetti työpaikkansa alle kahdessa kuukaudessa.

Gary Neville (Valencia)

Manchester Unitedin kulta-aikojen puolustuslinjassa luutinut ja Sir Alex Fergusonin ikonisesta Class of 92 -akatemiaryhmästä parrasvaloihin noussut Neville haukkasi ensimmäisessä päävalmentajapestissään ison kakun. Englannin maajoukkueen apuvalmentaja päätti lähteä joulukuussa 2015 La Liga -seura Valencian peräsimeen, missä hänen veljensä Phil oli vastuuvalmentajana. Espanjassa ihmeteltiin paljon Nevillen palkkausta. Kokemus oli vähäistä eikä kielikään taittunut sujuvasti.

Totuus oli nopeasti vastaan. Heti ensimmäisessä pelissä 2-0-tappio Lyonille jätti seuran Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Helmikuussa puolestaan Barcelona pieksi Valencian Copa del Reyn välierän avausosassa peräti 7-0 ja myös cup-taival päättyi tuohon sarjaan. Liigassa pesti alkoi yhdeksällä ottelulla ilman voittoa ja Neville sai lopulta potkut maaliskuun lopussa. Valencia oli tässä vaiheessa sijalla 14 kuusi pistettä putoamisviivasta.

Lue myös