Moni varmasti muistaa, kuinka Real Madridin kapteeni Sergio Ramos otti tahallisen varoituksen helmikuun puolivälissä pelatun Ajax-Real -ottelun loppuhetkillä – valmennusjohdon siunauksella. Luottotopparin pyrkimys oli nollata varoitustili ennen otteluparin ”helppoa” toista osaa, ja pitää samalla huoli siitä, ettei hän joutuisi pelikieltoon Mestarien liigan välierävaiheessa.

Jo heti pelin jälkeen hämmästyttiin siitä, kuinka Ramosin kokemuksella varustettu pelaaja kertoi varoituksen tahallisuudesta haastattelusta. Lähes välittömästi oli liki selvää, että UEFA tulee antamaan Ramosille pidennetyn pelikiellon – ja lopulta niin kävikin.

Vasta tiistaina kuitenkin paljastui karulla tavalla se, kuinka ylimielinen ja harkitsematon Ramosin tahallinen lappu olikaan. Ajax haki Santiago Bernabéulta 4-1 -vierasvoiton, ja pudotti kolmena edellisenä vuonna Mestarien liigan voittaneen Real Madridin jatkosta jo neljännesvälierävaiheessa.

Sensaatio oli valmis, mutta samalla voidaan kysyä sitä, oliko Real Madrid oppinut historiasta mitään? Sergio Ramos on epäilemättä yksi oman sukupolvensa parhaista puolustajista – ja miksei yksi kaikkien aikojenkin parhaista – mutta pelikaverit eivät ole aina yltäneet läheskään samalle tasolle. Lisäksi vaikeilla hetkillä Ramosin johtajuutta tarvittaisiin kentällä, ei VIP-aitiossa.

Tilastopalvelut nostivat jo ennen peliä esiin sen, kuinka Real oli hävinnyt kolme viimeistä Mestarien liigan peliään, joissa Ramos ei ollut pelannut. Nyt putki on neljän ottelun mittainen. Ehkä jonkun olisi pitänyt kiikuttaa tuo tilasto myös Ramosin ja Realin valmennusjohdon nähtäville ennen Amsterdamin kohtaamista.

Viime kaudella Real kohtasi Mestarien liigassa Juventuksen ilman Ramosia, ja hävisi pelin 1-3. Lohkovaiheen kahdessa TsSKA-pelissä Ramos ei myöskään pelannut, ja kuinka ollakaan, venäläisjoukkue kaatoi Realin peräti kahteen otteeseen. Neljän ottelun tappioputken kruunaa ikimuistoinen nöyrtyminen Ajaxille.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Se recordará por los siglos de los siglos la decisión de Ramos de forzar tarjeta para llegar limpio a cuartos...

Bueno, estos son los cuatro últimos partidos de Champions del Madrid en los que no ha jugado Ramos:

Madrid 1-3 Juve
CSKA 1-0 Madrid
Madrid 0-3 CSKA
Madrid 1-4 Ajax

OptaJose

@OptaJose
3 - Real Madrid have lost their last Champions League games without Sergio Ramos, two of them coming this season (vs CSKA Moscow). Challenge.

Ajax pelasi hienon ottelun ja ansaitsee ehdottomasti jatkopaikkansa. Sitä emme saa koskaan tietää, olisiko Real pitänyt parin tasaisempana, jos Ramos olisi ollut kentällä. Se ainakin on varmaa, että juuri nyt Amsterdamissa otettu kortti ei tunnu Ramosista tai kestään muustakaan hyvältä idealta, vaan Real Madrid sortui näiltä osin omaan ylimielisyyteensä. Ajaxille temppu antoi varmasti vielä roppakaupalla lisää motivaatiota.

[readmore from=Ramos-Sergio]

Välierissä Ramos ei totisesti pelikiellossa ole, koska Real ei semifinaaleissa ei pelaa. Se seikka ei taatusti kiinnosta juuri nyt Madridin pukukopissa ketään, että ylimääräinen yhden ottelun pelikielto siirtyi uudessa tilanteessa sittenkin ensi kauden lohkovaiheeseen. Ramos saa varautua siihen, että tuolloin haavoihin sirotellaan vielä monta hyppysellistä suoklaa.