Ajax siirtyi salamavauhtia jo 2-0-johtoon Real Madridin vieraana Santiago Bernebéulla. Joukkueet pelaavat pääsystä Mestarien liigan puolivälieriin.

Real vei avausosan Amsterdamissa maalein 2-1, joten Ajax tarvitsee vähintään kaksi maalia Bernabéulla. Alku oli ainakin lupaava Ajaxin kannalta, kun Hakim Ziyech vei vieraat jo seitsemännellä minuutilla johtoon.

Ajaxin vahva prässi toimi ja se tuotti nopean tilanteenvaihdon. Ajax lähti nopeasti pystyyn ja Dusan Tadic tarjoili pallon boksin sisällä hyvän tekopaikan Ziyechille, joka tälläsi varmasti pallon vasempaan alanurkkaan ohi Real-vahti Thibaut Courtois’n.

Ajaxin vahva alku jatkui ja lisää maaleja nähtiin jo 19. minuutilla. Tadic taituroi upeasti Zidane-pyörähdyksellä pari Realin pelaajaa ja tarjoili vielä upean läpisyötön David Neresille, joka viimeisteli lukemat Ajaxille jo 2-0.

Realin puolustus oli täysin kuutamolla Ajaxin toisessa osumassa. Ajax hyökkäsi käytännössä kolmella pelaajalla Realin kuutta pelaajaa vastaan. Tadicin taidokas harhautus toki mahdollisti maalin, mutta Realin puolustus saa katsoa myös peiliin tilanteen osalta.