Suuri ennakkopaketti Huuhkajien Armenia-otteluun: Mistä näet pelin ilmaiseksi, arvioitu avauskokoonpano, seuraa näitä pelaajia sekä mihin peli ratkeaa

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkue kohtaa tänään, tiistaina, Armenian Jerevanissa EM-karsintojen toisessa ottelussa. Avausottelussa Italia kaatoi Huuhkajat kotonaan maalein 2-0. Kokosimme tähän artikkeliin kaikki tärkeät tiedot Armenia-Suomi-pelistä ja ennakoimme ottelua.

Ottelu alkaa Jerevanissa jo kello 19.00. Ottelua voi seurata ilmaiseksi Viafreestä sekä maksullisesta Viaplay-suoratoistopalvelusta. Ottelu ei ole siis nähtävillä perinteisiltä televisiokanavilta. Viasatin studiolähetys alkaa kello 18.55, ja ottelun selostaa Ville Kuusinen.

LUE MYÖS: Armenia koki vuosia sitten huutavan vääryyden ja laskee kaikkensa Henrikh Mkhitarjanin varaan

Suomi palaa tuttuun pelijärjestelmään

Italiaa vastaan Suomi lähti kolmen topparin puolustuslinjalla, mutta Armeniassa päävalmentaja Markku Kanerva palannee tuttuun ja turvalliseen 4-4-2-järjestelmään. Kuten Teemu Pukki kertoi Italia-ottelun jälkeen, 4-4-2 tuo hyökkäykseen lisää pontta. Italiaa vastaan Pukki jäi kärjessä hieman yksin, mutta hyökkääjäpari mahdollistaa lyhyemmät etäisyydet hyökätessä.

Armenia pelasi sen sijaan avausottelussaan Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan 4-2-3-1-järjestelmällä. Suomea vastaan Armenia lähtenee samanlaisella sapluunalla. Huuhkajien on onnistuttava voittamaan peli keskikentällä. Lähtökohtaisesti Armenialla on ylivoima keskikentän keskustassa, mutta Suomi luultavasti laskee hitaammissa hyökkäyksissä toisen kärjen tukemaan keskikentän keskustaa, jolloin ryhmitys on enempi 4-4-1-1.

Lisäksi Suomen oikealla laidalla pelaa mitä luultavimmin Robin Lod, joka antaa usein tukea keskustaan.

Huuhkajien oletettu avauskokoonpano

Ville Liimatan arvio Huuhkajien avauskokoonpanosta Armeniaa vastaan.

Ville Liimatta: – Kanerva vähän povaili, että muutoksia tulee, eikä vielä tiedetä pelaajien kuntotilanteesta oikein mitään, mutta tuo olisi varmaan se ihanneavaus. Sinänsä toivoisin vähän Petteri Forsellia kymppipaikalle, mutta jos hän ei edellisessä ottelussa mahtunut edes kokoonpanoon – olkoon taktisista tai muista syistä – niin en tiedä mahtuuko tänäänkään, ainakaan avaukseen.

– Jos Sparv ei pysty pelaamaan, nostaisin hänen tilalle Joni Kaukon. Tehokas kausi Tanskassa ja melkeinpä pelkkiä ysikymppisiä vyöllä, eli pelituntuma on kohdallaan. Rasmus Schüller on ymmärtääkseni pelannut hieman ylemmässä roolissa kauden ensimmäisissä MLS-peleissä, ja niitä on tosiaan vasta kolme takana, vaikka Minnesotalla on ihan hyvin sujunutkin.

Juho Hirvosen arvio Huuhkajien avauskokoonpanosta Armeniaa vastaan.

Juho Hirvonen: – Hieman pelonsekaisin tuntein aavistelen, ettei kapteeni Tim Sparv ole siinä kunnossa, että hän ainakaan täyttä 90 minuuttia pystyisi pelaamaan. Se on kova takaisku, mikäli Sparv putoaa avauksesta pois. Minunkin papereissa Kauko nousisi Sparvin tilalle, mutta veikkaan, että Kanervan papereissa korvaaja olisi Schüller tai jopa Thomas Lam.

– Toinen kysymysmerkki itselleni on Hämäläinen, joka ei minua vakuuttanut Italiaa vastaan. Fredrik Jensen on mielestäni ansainnut näyttöpaikkansa, mutta minun papereissani Jensen pelaa Hämäläisen tilalla kymppipaikalla. Laidalle joko Pyry Soiri tai pirteästi Italiaa vastaan pelannut Lassi Lappalainen.

Seuraa heitä

V.L.: – Fredrik Jensen, 21, on loppujen lopuksi Suomessa aika tuntematon pelaaja, kun hän ei ole koskaan Veikkausliigaa pelannut. Kaveri pelaa kuitenkin tuon ikäsenä Saksan pääsarjassa. Suurin hype laski vähän siinä, kun hän kävi pelaamassa taas Pikkuhuuhkajien kanssa, ja tällä kaudella ollut ikäviä loukkaantumisia. Heti majoukkuedebyytissä hieno maali, ja se maalisyöttö tämän kauden Saksan cupissa oli loistava suoritus. Jensenistä puhutaan jotenkin oudon vähän ikätovereihinsa verrattuna, vaikka hän voi hyvinkin olla Suomen lupaavin pelaaja.

Sargis Adamyan pelaa tehokasta kautta Saksassa. Kuva: Getty Images.

– Armeniasta nostaisin 2. Bundesliigassa kovaa jälkeä tehneen Sargis Adamyanin. Regensburgissa pelaava Adamyan, 25, on tehnyt tällä kaudella 2. Bundesliigan 25 ottelussa kymmenen maalia ja antanut kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä. Suomessa on hyvin tiedossa, kuinka kova liiga Saksan toiseksi korkein sarjataso on, joten Adamyanin kanssa saa Huuhkajien puolustus olla tarkkana, vaikkakin miehen näytöt maajoukkueessa ovat olleet vielä melko ohuet.

J.H.: – Mikäli Sparv ei pysty pelaamaan, on todella mielenkiintoista seurata Glen Kamaran otteita keskikentän keskustassa. Sparv on omalla olemuksellaan nostanut aina Kamaran tasoa, mikä näkyi myös Italiaa vastaan. Jos Sparv ei pelaa, täytyy Kamaran nousta Huuhkajien keskikentän kapellimestariksi, rytmittää pelaamista ja johtaa joukkuetta. Se on suuri vastuu, jota myös Rangers-luotsi Steven Gerrard on Kamaralta vaatinut ja toivonut näkevänsä lisää.

– Armenian leristä ei voi olla noteeraamatta Arsenalin tähtipelaajaa Henrikh Mkhitarjania. Hän voi yksin kääntää pelin Armenialle, kuten on usein tehnytkin. Suomen täytyy olla todella tarkkana Mkhitarjanin kanssa, enkä ihmettelisi, vaikka Kanerva ottaisi hänet erityishuomioon pelisuunnitelmassaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Ratkaisun paikka

V.L.: – Suomen ei tule päästää Mkhitarjania puuhaamaan vaarallisille alueille. Hän ottaa todella isoa vastuuta pelinrakentelusta puoliviivasta lähtien ja liikkuu ympäri kenttää. Italiaa vastaan Suomella oli se Pukin yksi laadukas maalintekopaikka. Vaikka Suomella oli potentiaalisia hitaita ja nopeita hyökkäyksiä, niin Italia pakotti laukomaan huonoista paikoista tai keskittämään tai lopulta sulki tilan kokonaan pois ja riisti pallon.

– Armenian puolustusta vastaan tekopaikkoja pitää syntyä enemmän. Italia-pelissä nähtyjä pallonmenetyksiä keskikentällä ei saa tulla, koska niistä Mkhitarjan ja kumppanit voivat hyvinkin rangaista.

J.H.: – Suomen puolustuslinja on osoittanut ns. heikompia vastustajia vastaan, että se pystyy pitämään vastustajan melko lailla pois vaarallisilta sektoreilta. Jopa Italialla oli hankaluuksia murtautua Suomen puolustuksen läpi keskustasta. Toivio-Arajuuri-toppariparin on jatkettava samalla tavalla myös Armeniaa vastaan.

– Suureen rooliin nousee Suomen kymppipaikalla pelaava pelaaja sekä Robin Lod. Heiltä odotetaan nyt aivan eri tason tarjoilua Teemu Pukille kuin Italiaa vastaan. Pukille on luotava ainakin kolme hyvää tekopaikkaa, joista mies kyllä sitten onnistuu vähintään kerran. Se riittää, jos puolustus pitää ja Lukas Hradeckyn vartioima maali pysyy koskemattomana.

Juho Hirvonen, Ville Liimatta


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.