Tässä on ensi kauden kiistaton tähti – Veikkausliigan kapteenit ja valmentajat äänestivät liigan parhaan pelaajan sekä maalikuninkaan, katso tulokset

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga käynnistyy ensi keskiviikkona. Viime kaudella sarjan parhaaksi pelaajaksi valittiin maalipörssin voittanut HJK-hyökkääjä João Klauss. Veikkausliigaseurojen kapteenit ja valmentajat uskovat myös tulevalla kaudella maalipörssin voittajan vievän parhaan pelaajan palkinnon.

Klauss tykitti viime kaudella 21 maalia liigassa. Näytöt olivat sen verran vahvat, että tie vei kauden jälkeen takaisin emoseura Hoffenheimiin, josta matka jatkui lainalle Itävallan pääsarjaan, LASK Linziin.

Veikkausliiga kysyi nykyisten liigaseurojen kapteeneilta sekä päävalmentajilta, kuka kruunataan tulevan kauden maalikuninkaaksi. Selkeä ennakkosuosikki äänestyksen pohjalta oli FC Interiin siirtynyt Filip Valencic.

Valencic keräsi neljä ääntä päävalmentajilta ja viisi ääntä kapteeneilta. Toiseksi eniten ääniä sai FC Hongan hyökkäjähankinta Luis Silva (2 valmentajaa äänesti). Muuten äänet jakautuivat todella tasaisesti. Valmentajilta yhden äänen saivat Borjas Martin (Honka), Eetu Vertainen (HJK), Riku Riski (HJK), Marco Bueno (HJK) sekä hieman avoimempi vastaus joku HJK-hyökkääjä.

Kapteeneilta yhden äänen keräsivät  Aleksandr Kokko (RoPS), Billy Ions (SJK), Erik Törnroos (FC Lahti), Hampus Lönn (IFK Mariehamn), Joonas Vahtera (HJK), Lauri Ala-Myllymäki (Ilves) sekä KuPS:n Rasmus Karjalainen.

Valencic myös liigan paras pelaaja

Kesken viime kauden HJK:sta norjalaiseen Stabækiin siirtynyt Valencic oli myös kapteenien ja valmentajien mielestä liigan paras pelaaja. Valencic keräsi kolme ääntä päävalmentajilta ja yhden äänen kapteeneilta.

Äänestyksen toiseksi sijoittui HJK:n toppari Faith Friday Obilor, joka keräsi kapteeneilta kaksi ääntä ja valmentajilta yhden äänen. Kolmanneksi eniten ääniä (yksi valmentajilta ja yksi kapteeneilta) keräsivät FC Lahden maalivahtihankinta Patrick Rakovsky, HJK:n Lassi Lappalainen sekä Hongan Robert Ivanov.

Yhdeksän pelaajaa saivat äänestyksessä yhden äänen. Joukkueelleen arvokkaimmaksi pelaajaksi valmentajat ja kapteenit äänestivät IFK Mariehamniin paluun tekevän Daniel Sjölundin. Erikoisuutena mainittakoon, että joukkueelleen arvokkaimman pelaajan äänestyksessä yhden äänen sai HIFK:n kannattajat Stadin Kingit.