Teemu Pukki oli jälleen mukana pahanteossa, kun suomalaiskärki auttoi Norwich Cityn tärkeään 2-1-vierasvoittoon Rotherham Unitedia vastaan lauantai-iltapäivänä.

Norwich otti voittonsa myötä jopa neljän pisteen kaulan sarjataulukon kärjessä, kun Sheffield United voitti Leedsin 1-0, nousten itse mestaruussarjassa toiseksi.

Rotherham piti Norwichin melko hyvin kurissa ensimmäisellä puoliajalla, mutta Pukin tarkka pystysyöttö puhkoi kotijoukkueen puolustuksen. Kenny McLean otti hyökkääjän syötön haltuunsa, ohitti maalivahti Marek Rodakin ja laukoi pelivälineen tiukasta kulmasta sisään.

Kyseessä oli Pukin kymmenes maalisyöttö Mestaruussarjassa tällä kaudella. Suomalaishyökkääjä syötti maalin myös keskiviikkona Hull Cityä vastaan.

Semi Ajayi tasoitti kamppailun 52. peliminuutilla, mutta keskuspuolustaja Ben Godfreyn pusku Norwichin kulmapotkusta vei Kanarianlinnut takaisin johtoon viisi minuuttia myöhemmin.

Pukilla oli tilaisuus varmistaa keltapaitojen voitto kymmenen minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun hän pääsi oikean laidan kautta läpiajoon. Pitkän matkan spurtannut suomalaiskärki laukoi kuitenkin kohti maalivahtia, jonka torjunta piti tilanteen samana.

Pukin ottelu tuli päätökseen minuutti ennen päätösvihellystä, kun Daniel Farke teki kaikki kolme vaihtoaan lisäajalla. Jordan Rhodes astui kotkalaiskärjen tilalle.

Rotherhamilla oli vielä kultainen tilaisuus tulla kamppailussa tasoihin lisäajan kulmapotkusta, mutta Norwich puolusti tilanteen erinomaisesti, voittaen ottelun 2-1.

Otsikkoa ja artikkelia muokattu 17.3.2019 klo 9.28: Pukin maalisyöttöjen määrä korjattu.