Tekikö Juventuksen valmentaja oikein jättämällä Cristiano Ronaldon pois kokoonpanosta? ”Kuulostaa aika oudolta”

© Kuva: Getty Images

Juventus kärsi viikonloppuna kauden ensimmäisen tappionsa tämän kauden Serie A:ssa häviämällä vieraspelinsä Genoalle 0-2.

Tappio oli ”Vanhalle rouvalle” yllätys siitä huolimatta, että joukkue matkusti peliin ilman portugalilaistähteään Cristiano Ronaldoa, jolle suotiin lepovuoro ennen maaottelutaukoa.

Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri oli ilmoittanut jo ennen sunnuntain ottelua Ronaldon saaan huilivuoron sen takia, että Ronaldo pelaa kaksi ottelua Portugalin maajoukkueen riveissä EM-karsinnoissa. Allegrin mukaan oli parempi, että Ronaldo lepää pyhän sarjapelin.

Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja ja kapteeni Tim Sparv ei tuominnut Allegrin paljon puhuttanutta ratkaisua olla ottamatta Ronaldoa mukaan.

– Tiedämmekö, oliko se syy? Se kuulostaa kyllä aika oudolta, mutta Juventus on pelannut sen verran hyvin ja saanut hyviä tuloksia ja johtaa Serie A:ta, niin ehkä Cristiano Ronaldolle haluttiin antaa pieni huili ennen maaottelutaukoa, Sparv sanoi Week of Football -podcastissa.

– Se on varmasti aika luonnollinen ja hyvä ratkaisu, sillä kausi on pitkä ja tulossa on niitä tärkeimpiä otteluita maalis-, huhti- ja toukokuussa. Se oli hiukan outo valinta mutta en usko että valmentaja tekee niin uudestaan, koska he hävisivät tuon ottelun. Varmasti miettii toisen kerran ennen kuin tekee sen uudestaan.

Portugalin kapteenina toimiva Ronaldo lienee tuttuun tapaan avauskokoonpanossa perjantaina 22.3., kun Portugali isännöi Ukrainaa EM-karsintojen avausottelussaan. Peli näkyy klo 21.35 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.