Thomas Müllerin pinna paloi Joachim Löwin kohupäätökseen: ”Peli ei ole vielä ohi”

© Kuva: Getty Images

Saksan maajoukkuetta jo vuodesta 2006 lähtien valmentanut Joachim Löw ilmoitti tiistaina medialle todella kovasta päätöksestä. ”Jogi” päätti, ettei kutsu enää erittäin kokeneita ja paljon voittaneita Mats HummelsiaJerome Boatengia ja Thomas Mülleriä maajoukkueeseen.

Päätös oli sikäli varsin yllättävä, että toppariparina pitkään toimineilla Hummelsilla ja Boatengilla on ikää vasta 30 ja Müllerillä 29 vuotta. Jokainen voisi siis ikänsä puolesta pelata varmasti vielä useammankin vuoden maajoukkueessa.

Sadassa maaottelussaan 38 maalia tehnyt Müller julkaisi yön yli nukuttuaan Twitterissä lähes kaksiminuuttisen videon, jossa hän ilmoitti suorasanaisesti pettymyksensä Löwin päätökseen. Bayern-hyökkääjä oli erityisen närkästynyt tapaan, jolla Löw ja jalkapalloliitto asian hoitivat. Bildin tietojen mukaan Löw keskusteli triosta jokaisen kanssa vain viisi minuuttia.

– Hei ihmiset! Olen nyt nukkunut yön yli ja sulatellut asiaa. Olin tietysti päävalmentajan yhtäkkisestä päätöksestä eilen myös hämilläni, Müller aloittaa vuodatuksensa.

– Maajoukkuevalmentajan pitää ehdottomasti tehdä urheilullisia päätöksiä. Sitä en kyseenalaista alkuunkaan. Kuitenkin, mitä enemmän asiaa ajattelen, suutun siitä tavasta, miten koko juttu hoidettiin.

– Etenkään päätöksen väitettyä lopullisuutta en ymmärrä alkuunkaan. Mats, Jérôme ja minä pystymme yhä pelaamaan jalkapalloa huipputasolla. Olemme kulkeneet yhdessä maajoukkueen kanssa viime vuosina pitkän, intensiivisen ja useimmiten myös menestyksekkään matkan.

– Ja sitten, vain vähän sen jälkeen, kun kuulemme päätöksestä maajoukkuevalmentajalta, annetaan jalkapalloliiton ja sen puheenjohtajan taholta lehdistölle etukäteen valmistettuja lausuntoja. Se ei ole mielestäni lainkaan tyylikästä eikä osoita minkäänlaista arvostusta, Müller puuskahtaa.

– Ja sitten teille, rakkaat fanit: Olin aina ylpeä saadessani kantaa Saksan maajoukkuepaitaa ja annoin aina kaikkeni. Haluaisin kiittää teitä valtavasta tuestanne. Se oli uskomaton matka sadan maaotteluni ja useiden hienojen yhteisten kokemusten myötä.

– Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät, että olen taistelija ja katson eteenpäin. Meillä on meneillään tärkeä vaihe kaudesta FC Bayernin kanssa ja taistelemme kolmesta mestaruudesta. Siinä hengessä haluan sanoa teille: peli ei ole vielä ohi!

Müllerin Twitter-videosta oli tykätty tämän jutun kirjoitushetkellä (7.3. klo 16.30) yli 20 000 kertaa. Sitä oli kommentoitu myös 1 800 kertaa ja jaettu 2 800 kertaa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.