TOP5 onnistujat Huuhkajien huikeassa voitossa – kapellimestarina toiminut Robin Lod loisti kirkkaimmin

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat kapusivat tiistai-iltana ensimmäiseen EM-karsintavoittoonsa, kun Armenia kaatui Jerevanissa 2-0-lukemin.

Vaikka maalit menivätkin Fredrik Jensenin ja Pyry Soirin nimiin, viisi muuta pelaaja nousi vielä vahvemmin esille Huuhkajien vakuuttavassa voitossa.

5. Albin Granlund

Granlund suoriutui oikean laitapuolustajan tontilla tänään erittäin hyvin. 29-vuotias laitapuolustaja ei törttöillyt alakerrassa, ja oli myös mukana Suomen kummassakin maalissa. Huuhkajien toiseen maaliin johtanut tilanne lähtikin täysin hänen esityöstään, kun hän riisti pallon laidalla ja pelasi sen tarkasti eteenpäin.

Nations League -otteluiden jälkeen kritiikkiä saanut Örebro-puolustaja paransi otteitaan Armeniassa siis erityisen hyvin, ollen yksi illan parhaista suoriutujista.

4. Joona Toivio

Joona Toivio oli Armeniassa lähes parhaimmillaan. Sipoolaistoppari toimi ilmatilojen herrana, kun hän ja Paulus Arajuuri auttoivat Hradeckyä pitämään nollat Jerevanissa.

Hän suoritti myös eniten syöttöjä (66) koko ottelun aikana. Sillä välin kun Arajuuri purki pallon jopa 12 kertaa, Toivio löysi aina fiksun syöttösuunnan, yleensä vieläpä eteenpäin.

Katso Huuhkajien lohkotilanne ja tulevat ottelut täältä

3. Lukas Hradecky

Hradecky pelasi tiistaina 50. A-maaottelunsa Suomen paidassa, eikä hänellä ollut aikomusta päästää kamppailussa maalin maalia.

Bayer Leverkusen -maalivahti joutui jo ensiminuuteilla torjuntatöihin, kun Norberto Briasco pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. ”Luke” kuitenkin nappasi matalan laukauksen taidokkaasti.

Suurin osa Armenian yrityksistä suuntasi kauas Hradeckyn maalilta, mutta kun palasevat loksahtivat kohdilleen, 29-vuotias veskari oli aina hereillä. Ottelun loppuhetkillä hän torjuikin kaksi laukausta putkeen, pitäen nollapelistään tiukasti kiinni.

Hradeckyn jalalla pelaaminen oli myös ihailtavan rauhallista ja jokainen syöttö napsui kohdilleen.

2. Glen Kamara

Kamara pelasi kenties parhaimman pelinsä Huuhkajien paidassa, vähintäänkin sivuten suoritustaan Kreikkaa vastaan viime lokakuussa.

Hänen huippuhetkensä nähtiin toisen jakson loppuhetkillä, kun Rangersin tuore hankinta katkaisi Armenian salamahyökkäyksen aivan viime hetkillä, pelastaen Huuhkajat lähes varmalta takaiskulta.

Vaikka kaiken kaikkiaan hyvin suoriutunut Tim Sparv näyttikin loppua kohden uupuneelta – kenties pelituntuman puutteesta johtuen – Kamaran keuhkot kestivät. Hän oli jatkuvasti puolustuksen apuna, suorittaen jopa viisi pallon riistoa keskikentällä.

Kamaran syöttöpelikin oli suorastaan loisteliasta. Hän suoritti 90 prosenttia yrittämistään syötöistä.

1. Robin Lod

Ottelun säkenöivin tähti, eli Robin Lod, oli kapellimestari Huuhkajien kummassakin maalissa.

Lod pelasi ensimmäisellä jaksolla Pukin läpiajoon juuri oikean painoisella pystysyötöllä. Pukki otti pallon erinomaisesti haltuunsa, chipaten pallon maalille, josta Jensen iski pallon verkkoon.

Toisessa maalissa Lod oli entistä vahvemmin mukana, kun hän vei armenialaispuolustajat kahville murtaututessaan alueelle taidokkaalla kuljetuksella. Matala keskitys löysi Soirin, jonka ei tarvinnut kuin osua palloon laittaakseen sen verkon perukoille.

Jos Lod pystyy jatkamaan noususuhdanteisia esityksiään Suomen paidassa, voimme pian alkaa puhumaan Huuhkajien uudesta Jari Litmasesta, tai vähintäänkin hyökkäyksen kantavasta voimasta. Tällä hetkellä hänen taitotasonsa muihin suomalaispelaajiin verrattuna tuntuu olevan hyvin paljon korkeammalla.