Ysärilapsilla musta maanantai – ilkeät kielet puhuvat ”Aaron Ramseyn kirouksesta”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

90-luvun lapsilla oli maanantaina synkkä päivä, kun kaksi vuosikymmenen suurta idolia menehtyi. Maineikkaan The Prodigy -yhtyeen laulaja Keith Flint teki itsemurhan ja myöhemmin samana iltana kuolleeksi julistettiin näyttelijä Luke Perry. Aivohalvauksen muutamaa päivää aiemmin saanut Perry muistetaan parhaiten Beverly Hills 90210 -sarjasta.

Brittitabloidit puhuvat kuolemantapausten yhteydessä ”Aaron Ramseyn kirouksesta”. Myyttisellä ilmaisulla tarkoitetaan sitä, kuinka moni julkisuuden henkilö on menehtynyt tunteja tai muutama päivä sen jälkeen, kun Arsenalin walesilaistähti on tehnyt maalin.

Ramsey teki viimeisimmän maalinsa lauantaisessa, 1-1 -tasapeliin päättyneessä Pohjois-Lontoon derbyssä. Alle kahden vuorokauden sisällä maalista Flintin tiedotettiin kuolleen. Jo ennen Flintiä on kuitenkin listattu peräti 16 julkisuuden henkilöä, jotka ovat menehtyneet pian Ramseyn maalin jälkeen.

Ensimmäiseksi tapaukseksi Express mainitsee Ramseyn maalin Portsmouthia vastaan elokuussa 2009. Kolme päivää myöhemmin senaattori Ted Kennedy kuoli.

Kaksi vuotta myöhemmin Ramseyn tekemää maalia seurasi Osama Bin Ladenin surma. Vuodelle 2011 listataan Ramseyn maaleja seuranneina myös Applen perustaja Steve Jobsin ja Libyan hallitsijan Muammar Gaddafin kuolemat.

Lista jatkuu vuonna 2012 pop-laulaja Whitney Houstonilla, NBA-legenda Ray Williamsilla ja venäläisoligarkki Boris Berezovskylla.

Vuonna 2013 Ramseyn maalin kanssa samana päivänä menehtyi näyttelijä Paul Walker ja vuonna 2014 Robin Williams – päivän walesilaisen osuman jälkeen.

Vuonna 2016 lista jatkuu David Bowiella, Harry Potter -näyttelijä Alan Rickmanilla ja Nancy Reaganilla.

Suomessa hieman tuntemattomampia ovat Expressin listaamista nimistä ennen maanantaita tuoreimmat, mediapersoona Sir Bruce Forsyth, koomikko Sir Kenn Dodd sekä darts-legenda Eric Bristow. Fyysikko Stephen Hawkingin sen sijaan tuntee jokainen.

Luonnollisesti Aaron Ramseylla ei ole kuolemien kanssa mitään tekemistä, mutta melkoista yhteensattumaa joka tapauksessa. Toki 28-vuotias Ramsey on tehnyt ammattilaisuransa aikana seura- ja maajoukkuetasolla kaikkiaan 80 maalia, joten todennäköisempää on edelleen, ettei miehen maalin jälkeen kukaan julkimo menehdy.

Otamme osaa kaikkien Flyntia ja Perryä kaipaavien suruun. Levätköön he rauhassa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS