Mestarien liigan puolivälierät potkaistaan tänään, tiistaina, käyntiin. Liverpool isännöi Portoa ja Tottenham kohtaa kotonaan Manchester Cityn. Urheiluvedonlyönnin ammattilaisena tunnetulla Jorma Vuoksenmaalla on selkeät ennakkosuosikit iltaan.

Liverpool kukisti Mestarien liigan neljännesvälierissä komeasti Bayern Münchenin yhteismaalein 3-1. Liverpool käy tällä hetkellä taistoa kahdella rintamalla, kun joukkue pelaa tiukasti vielä myös Valioliigan voitosta.

Vuoksenmaa uskoo, ettei Portosta ole haastamaan Liverpoolia. Vedonlyönnin ammattilaisena Vuoksenmaa ei silti pidä Liverpoolia välttämättä ennakkosuosikkina Mestarien liigan voittajaksi.

– Liverpool ei välttämättä ole mikään kerrasta poikki -pudotuspelisarjan ihanneprofiili. Mutta vahva ja hyvä joukkue se on, Vuoksenmaa puntaroi Unibetin Hetkinen TV -podcastissa.

Liverpoolin kohdalla on riittänyt jonkin verran keskustelua siitä, onko Mohamed Salah yhtä kovassa iskussa kuin esimerkiksi viime kaudella. Viime viikonloppuna Salah onnistui Valioliigassa maalinteossa Southamptonia vastaan. Tällä kaudella Salah on tehnyt Valioliigassa 18 maalia 33 ottelussa, kun viime kaudella kaappeja tuli 36 otteluun peräti 32.

– Aina kuulee näitä tarinoita, että se ja se on kunnossa. Sanoin jo 1980-luvulla, että ei ole mitään kuntoa, on vain kohinaa ja satunnaisuutta. Jos joku sanoo minulle, että Salah on huonontanut, niin en minä välitä siitä.

Illan toisessa ottelussa kohtaavat hyvin toisensa tuntevat joukkueet. Manhcester City on tiukasti vielä kiinni jopa neljässä pokaalissa tällä kaudella. City vei nimiinsä Englannin liigacupin ja sillä on saumat vielä Valioliigan, FA Cupin sekä Mestarien liigan voittoon.

Spurs-leiri pelaa voitosta enää Mestarien liigassa. Vuoksenmaan mukaan Tottenhamilla on valtava vuori kiivettävänään Cityä vastaan.

– City on erittäin voimakas kaikilta osa-alueilta. Heiltä löytyy lääkkeet (Harry) Kanen ja (Christian) Eriksenin pysäyttämiseen. Olen tuossa vielä City-myönteisempi kuin mitä markkinat sanovat, Vuoksenmaa totesi.