Arsenalin manageri näyttänyt jälleen kyntensä Eurooppa-liigassa: ”Kehityin paljon tässä kilpailussa”

© Kuva: Getty Images

Arsenal teki kovan suorituksen Eurooppa-liigan puolivälierissä, kun se kaatoi Napolin yhteismaalein 3-0.

Ensimmäisessä osassa Arsenal voitti kotonaan 2-0. Torstaina se piti maalinsa puhtaana myös vieraissa ja pisti otteluparin pakettiin Alexandre Lacazetten vapaapotkumaalilla.

Arsenal ei ole tullut viime vuosina tutuksi tiiviistä puolustuksestaan, mutta viime viikkoina lontoolaisten takalinja on ollut lähes aukoton. Se on päästänyt edellisessä seitsemässä ottelussa yhteensä vain yhden maalin.

Manageri Unai Emery oli todella tyytyväinen suojattiensa esitykseen Napolin vaikealla vieraskentällä.

– Olen todella ylpeä pelaajistani ja työstämme, kommentoi Emery FourFourTwon mukaan.

– Näytimme, että pelaajat osaavat pelata otteluissa hyviä joukkueita vastaan hyvässä tunnelmassa. Osoitimme myös isoa asennetta.

– Halusimme pitää palloa enemmän, mutta emme tehneet kaikkea, mitä halusimme. Sijoituimme todella hyvin ja prässäsimme hyvin.

Emery on jälleen osoittamassa, että hän on Eurooppa-liigan erikoisosaaja. Yksikään toinen valmentaja ei ole voittanut yhtä monta pudotuspeliä Eurooppa-liigassa (26) kuin hän. Sevillaa valmentaessaan Emery voitti Eurooppa-liigan mestaruuden kolmena kautena peräkkäin.

– Kehityin paljon tässä kilpailussa.

– Eurooppa-liiga antaa meille ison mahdollisuuden tehdä jotain suurta, pelata Mestarien liigassa.

– Siinä on pokaali pelissä, ja se antaa meille mahdollisuuden pelata Mestarien liigassa, kun omassa kansallisessa sarjassamme moni yrittää päästä sinne.

– Eurooppa-liiga on tällä hetkellä Valioliigan lisäksi meille erittäin tärkeä kilpailu.

Välierävaiheessa Arsenal kohtaa Valencian.