Copa América kokee isoja muutoksia ensi vuonna

© Kuva: Getty Images

Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol ilmoitti tiistaina, että Argentiina ja Kolumbia on valittu ensi vuoden Copa Américan, eli maanosan mestaruusturnauksen isäntämaiksi, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kilpailu uudistuu ensi vuonna siten, että turnauksen alkulohkot jaetaan maantieteellisesti kahteen osaan. Pohjoisessa lohkossa pelaavat Kolumbian lisäksi Brasilia, Venezuela, Ecuador, Peru ja yksi kutsumaa. Argentiinan kanssa eteläisessä lohkossa ovat Chile, Uruguay, Paraguay, Bolivia ja toinen kutsumaa.

Joukkueet kohtaavat toisensa lohkovaiheessa kerran ja kummankin lohkon neljä parasta jatkavat puolivälieriin.

Uuden järjestelyn myötä turnauksessa pelataan yhteensä 38 ottelua, 12 enemmän kuin nykyisellä systeemillä.

Tämän vuoden Copa América pelataan Brasiliassa 14. kesäkuuta-7. heinäkuuta. Kyseessä on viimeinen kerta, kun turnaus pelataan parittomana vuonna. Vuodesta 2020 lähtien Copa Américan mestaruudesta taistellaan taas neljän vuoden välein.

Ensi kesänä turnauksessa ovat kutsumaina mukana Japani ja vuoden 2022 MM-kisojen isäntämaa Qatar.