38-vuotiaan Peter Crouchin peliuran merkittävimmät henkilökohtaiset palkinnot ovat kymmenen vuoden välein tapahtuneet valinnat Portsmouthin ja Stoken vuoden pelaajaksi. Crouch on kuitenkin Mestarien liigan finalisti, FA Cupin voittaja ja kaksinkertainen MM-kisapelaaja, jolla on takanaan pelejä Valioliigassa peräti 19 kaudelta.

Komeasta peliurasta huolimatta – tai osin kenties juuri siksi – Crouch on myös saanut hyvin ansaitun tittelin ”kulttipelaaja”. Crouch on ollut aina sanavalmis haastateltava, hänen huumorintajunsa ja itseironian ymmärryksensä on erinomaista ja onpa mies loistanut myös ”robottitanssituuletuksellaan”.

Crouchin ainoa tavaramerkki ei robottitanssi toki suinkaan ole, vaan toinen tärkeä tunnuspiirre on jo geeniperimässä saatu pituus. 201-senttiset kärkimiehet kun ovat äärimmäisen harvinainen luonnonvara.

Maanantaina Crouch yhdisti jälleen pitkät raajansa ja terävän huumorintajunsa, kun hän räjäytti somen hervottomalla twiitillään. Yksinkertaista, kun sen osaa.

– Äärimmäisen ylpeä siitä, että saan olla pelaajayhdistyksen Vuoden pelaaja -palkinto, Crouch kirjoitti twiittiinsä ja latasi kuvan pystistä.

Jutun kirjoitushetkellä 30.4. kello 9 Crouchin twiitti oli saanut jo 147 000 tykkäystä ja yli tuhat kommenttia, ja sitä oli jaettu 23 000 kertaa.

Peter Crouch

@petercrouch
Extremely proud to be the Pfa player of the year trophy

PFA:n vuoden pelaajaksi valittiin Liverpoolin puolustaja Virgil van Dijk. Crouch pelasi syyskauden ajan Mestaruussarjan Stokessa, mutta siirtyi tammikuussa loppukauden sopimuksella Burnleyyn. Tällä kaudella hän on pelannut viisi valioliigaottelua.