Entinen seura suunnittelee Cristiano Ronaldolle komeaa kunnianosoitusta – miltä kuulostaisi CR7-stadion?

© Kuva: Getty Images

34-vuotiaalle Cristiano Ronaldolle suunnitellaan komeaa kunnianosoitusta. Portugalilainen O Jogo -lehti kertoo, että Ronaldon ammattilaisuran ensimmäinen seura Sporting Lissabon pohtii Alvalade-stadioninsa nimeämistä supertähden mukaan.

Stadionin nimeksi voisi lehden mukaan tulla joko CR7-stadion tai Alvalade CR7.

Lehden mukaan Sportingin puheenjohtaja Frederico Varandas on jo keskustellut stadionin uudelleen nimeämisestä Cristiano Ronaldon lähipiirin kanssa. Ajatuksella on tiettävästi jo seuran johtokunnan tuki.

CR7 on brändinä globaalisti heittämällä tunnetumpi kuin Sporting Lissabon itse. Stadionin nimeäminen oman kasvatin mukaan voisi lisätä seuran suosiota ja helpottaa sen asemaa sponsorimarkkinoilla. Lopullista päätöstä asiassa ei ole tehty, mutta Sporting pyrkii löytämään asiassa yhteisymmärryksen mahdollisimman pian.

Madeiralta kotoisin oleva Cristiano Ronaldo muutti manner-Portugaliin 12-vuotiaana ja aloitti tuolloin pelaamisen Sporting Lissabonissa. Ronaldo edusti Sportingia vuodet 1997-2003, kunnes siirtyi 18 vuoden ikäisenä Manchester Unitediin.

Cristiano Ronaldon mukaan on jo nimetty Madeiran lentokenttä. Madeiralla on myös hänen ympärilleen kasattu, joulukuussa 2013 avattu museo. Lisäksi saarelta löytyy useampiakin Cristiano Ronaldon patsaita.

Jalkapallohistoria ei tunne ketään toista aktiivipelaajaa, jonka mukaan olisi nimetty stadion jo peliuran aikana.

Lähde: Calciomercato