ESPN: Man City ja Liverpool pelaavat päätöspäivänä 400 kilometrin päässä toisistaan – näin toimitaan palkintojenjaon kanssa

© Kuva: Getty Images

Englannin Valioliigan mestaruustaisto on äärimmäisen kutkuttava. Manchester City johtaa sarjaa yhden pisteen erolla Liverpoolin, kun kolme kierrosta on jäljellä.

City kohtaa viimeisissä peleissään Burnleyn, Leicesterin ja Brightonin. Liverpool pelaa vielä Huddersfieldiä, Newcastlea ja Wolverhamptonia vastaan.

Kumpikin mestariehdokas on ennakkosuosikki viimeisissä otteluissaan. Liverpoolin on käytännössä hoidettava omat pelinsä ja toivottava, että City sortuu vielä pistemenetykseen. Muutoin mestaruus menee toista kautta putkeen Manchesterin siniselle puolelle.

On hyvin mahdollista, että mestaruus ratkeaa vasta kauden viimeisenä päivänä, 12. toukokuuta. Valioliigalle se tietää pientä kikkailua, koska päätöskierroksen kaikki ottelut pelataan samaan aikaan. Cityn ja Liverpoolin ottelut pelataan yli 400 kilometrin päässä toisistaan, joten sarjavoittajan pokaalia ja mitaleja ei järin nopeasti saada paikkakunnalta toiselle.

ESPN:n mukaan Valioliiga suunnittelee päätöspäivälle kahta eri pokaalia ja mitaleja. Paikkakuntien välille sijoitettavaa helikopteria ei käytetä.

Samalla tavalla toimittiin myös kaudella 2011-12, kun City vei mestaruuden Manchester Unitedin nenän edestä päätöspäivänä maalieron ansiosta. Tuolloin palkintojenjako oli järjestetty valmiiksi kummallekin paikkakunnalle.

ESPN kertoo, että Valioliigalla on kaksi identtistä mestaruuspokaalia. Yksi on sarjan päämajassa Lontoossa ja toinen on hallitsevan mestarin palkintokaapissa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.