Suomen naisten A-maajoukkue voitti tiistaina Puolan harjoitusottelussa 1-0. Ottelu pelattiin Helsingissä Telia 5G Areenalla.

Helmarit

@HelmaritFI
HELMAREILLE UPEA VOITTO! 🇫🇮Suomi hallitsi selkeästi toista puoliaikaa ja loi etenkin sen alussa useita maalipaikkoja. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja Suomi voitti Puolan Eveliina Summasen maalilla 1-0. #HELMARIT #FINPOL

Suomella oli ottelun alussa parikin hyvää tekopaikkaa, ja avausosuma tuli viimein 15. minuutilla. Linda Sallström sai pallon syvällä Puolan puoliskolla Emma Koiviston hyvän prässin seurauksena ja syötti pelivälineen Eveliina Summaselle, joka ujutti sen tarkalla laukauksella oikeaan alakulmaan. 1-0.

Puola oli tasoittaa vain hetkeä myöhemmin, mutta ylärima pelasti Helmarit.

Toisen jakson alussa Suomi painosti Puolaa usean minuutin ajan ja pääsi yrittämään maalintekoa myös lähietäisyydeltä, mutta toista osumaa ei syntynyt.

Helmarit piti Tinja-Riikka Korpelan vartioiman maalin koskemattomana. Puola sai vielä lisäajalla vapaapotkusta hyvän tontin, mutta muuten Suomi pelasi viimeiset minuutit fiksusti.

Viime viikon perjantaina Helmarit pelasi harjoitusottelussa 0-0-tasapelin Sveitsiä vastaan Biel/Biennessä.

Vuoden 2021 EM-lopputurnauksen karsinnat käynnistyvät ensi syksynä. Suomen kanssa samassa karsintalohkossa ovat Skotlanti, Portugali, Albania ja Kypros.