Hollannin jalkapalloliiton päätös on musiikkia Ajaxin korville – valtaisa etu Mestarien liigan välierään

© Kuva: Getty Images

Hollannin jalkapalloliitto KNVB on päättänyt siirtää maan miesten pääsarjan, Eredivisien, viimeistä edellistä kierrosta reilulla kahdella viikolla eteenpäin, kertoo Goal.

Tämä tulee hyvänä uutisena Ajaxille, joka saa nyt kuusi päivää lepoaikaa ennen kuin se kohtaa Tottenhamin Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osassa Lontoossa tiistaina 30. huhtikuuta. Tottenham pelaa tuota ottelua edeltävän pelinsä lauantaina 27. huhtikuuta.

Ajax jatkoi voittokulkuaan Mestarien liigassa kaatamalla Juventuksen puolivälierävaiheessa yhteismaalein 3-2. Amsterdamin suurseura on viimeksi selviytynyt Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon keväällä 1997.

Ajaxin oli määrä pelata Eredivisiessä De Graafschapia vastaan 28. huhtikuuta, mutta koko kierros siirretään toukokuun 15. päivälle, ja siitä tulee siten sarjan päätöskierros.

KNVB:n mukaan tämä on reilumpi ratkaisu kuin pelkästään Ajaxin ja De Graafschapin ottelun siirtäminen. Ajax taistelee mestaruudesta ja De Graafschap putoamista vastaan. Eredivisiessä kahdella viimeisellä kierroksella ottelut pelataan mahdollisuuksien mukaan aina samanaikaisesti.

Hollannin jalkapalloliitto painottaa, että päätöstä kierroksen siirtämisestä ei tehty Ajaxin euro-ottelua ajatellen, vaan jotta se noudattaisi sääntöä, jonka mukaan Eredivisien joukkueilla on oltava vähintään 48 tuntia lepoaikaa otteluiden välillä.

Ajaxin ja De Graafschapin ottelua ei olisi voitu aikaistaa perjantaille tai lauantaille, koska ne ovat kansallisia vapaapäiviä Hollannissa, joten otteluun ei olisi saatu vaadittua määrää järjestyksenvalvojia ja viranomaisia.

– Tämä tehdään, jotta noudatetaan kahden täyden lepopäivän sääntöä pelien välillä. Siitä me aloitamme kilpailujemme suunnittelun, kommentoi KNVB tiedotteessaan.

– Se koskee kaikkia seuroja ja kilpailuja, joissa ne pelaavat; Eredivisietä, cup-turnauksia ja europelejä.


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½