Hongan huikea pallorallimaali kerää ylistystä somessa – maalintekijä kiittää joukkueen pelitapaa: ”Sellaisesta hyökkääjä elää”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Viime kaudella vain äärimmäisen täpärästi maalieron turvin europeleistä ulos jäänyt Honka on monien mielessä HJK:n ykköshaastaja Veikkausliigan mestaruustaistelussa. Myös SuomiFutis nosti Hongan kausiennakossaan sijalle kaksi, aivan HJK:n kantaan.

Tutustu Veikkausliigan ennakkopakettiimme täällä.

Honka aloittikin veikkausliigakauden 2019 räväkästi. Se kukisti sunnuntaina pelatussa avausottelussaan vieraskentällä viime kauden hopeajoukkue RoPS:n 2-1. Hongan kauden ensimmäinen maali oli suoranaista jalkapallotaidetta, ja monien mielissä vahva ehdokas jopa yhdeksi kauden hienoimmista maaleista.

Hongan pallonriiston jälkeen peliväline kiersi nopeaan tahtiin mieheltä miehelle, ja lopulta espanjalaishyökkääjä Borjas Martín latasi pallon verkkoon. Kahdeksasta siirrosta seitsemän tapahtui yhdellä kosketuksella, ja kahdeksaskin vain kahdella.

Hongan maali onkin saanut sosiaalisessa mediassa ansaittua huomiota.

– Ihana maali, Honka! Jos kyseessä olisi ollut Man City, Barca tai Liverpool, niin Twitter olisi sekaisin. Näitä näkee kotimaisessa Veikkausliigassa. Jalkapallo on parasta paikan päällä, Aki Hiltunen kirjoitti.

– Olen katsonut tämän Hongan maalin jo kymmeniä kertoja. Vielä ei kyllästytä, Ville Makkonen komppasi.

Osumasta olisi paikallaan jakaa syöttömerkintä ties kuinka monelle honkalaiselle, mutta tilastoissa kiitoksen osumasta saa 31-vuotias Borjas Martín. Martín teki viime kaudella Veikkausliigassa 12 maalia yltäen maalipörssissä jaetulle neljännelle sijalle. Tällä kaudella mies uskoo vieläkin suurempaan henkilökohtaiseen ja joukkueen menestykseen.

– Pelasimme viime kaudella paremmin kuin odotettiin. Olimme juuri nousseet sarjaan, ja joukkue oli muuttunut rajusti, Martín kertoi espanjalaiselle Migrantes del Balón -sivustolle.

Martínin antama kuvaus joukkueen pelitavasta ilmentyi yllämainitussa kauden avausmaalissa suorastaan oppikirjamaisesti.

– Aloimme jo viime kaudella työskennellä pallokosketusmetolodogialla, yrittäen edetä pallon kanssa. Pelaamme erittäin hyvin ja yritämme hallita palloa. Olemme erittäin dynaamisia hyökkäyspäässä, luomme paljon maalipaikkoja ja minä hyödyn siitä. Olemme aina lähellä vastustajan rangaistusaluetta, ja sellaisesta hyökkääjä elää, Martín myhäilee.

Martín uskoo aidosti Hongan mestaruusmahdollisuuksiin, vaikka myöntääkin HJK:n suistamisen valtaistuimelta olevan vaikeaa.

– Meidän täytyy pitää jalat maassa. Meidän budjettimme on puolet HJK:n budjetista, mutta olemme kasvussa, meillä on hyviä pelaajia ja se antaa meille uskoa. Tämän kauden tavoite on yltää europeleihin.

– HJK:n haastaminen ei ole järjetön ajatus, mutta katsotaan kuinka sarja kehittyy. Mestaruuden vieminen heiltä olisi uskomaton menestys, maalipyssy hehkuttaa.

Henkilökohtaisia maalitavoitteita Martín ei asettele, mutta haastattelun päätteeksi hän haluaa torpata mielikuvat Suomen kylmyydestä.

– Muistan, kun pelasin Pontevedrassa tai Astorgassa. Minulla oli siellä kylmempi kuin Suomessa. Täällä pelaamme ja harjoittelemme talvella sisällä.

– Muistan ottelun, jossa pelasin Pontevedran paidassa Guijueloa vastaan. Minulla ei ole ollut yhdessäkään ottelussa niin kylmä kuin silloin. En edes halua muistella sitä, Honka-kärki heittää.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS