IFK Mariehamn on ollut alkuvuoden suurimpia yllätysjoukkueita. Ahvenanmaalaiset ovat jo raivanneet tiensä Suomen Cupin välieriin, ja myös Veikkausliigassa startti on ollut vahva.

IFK oli lähellä hakea HJK:n kotikentältä veikkausliigahistoriansa ensimmäisen voiton, mutta Klubi käänsi lopussa takaa-ajoaseman 2-1 -voitoksi. Seuraavissa otteluissaan IFK Mariehamn piti johtonsa loppuun saakka ja otti täydet sarjapisteet Hongalta ja RoPS:lta. Kuusi pistettä kolmesta ottelusta merkitsee sarjataulukossa neljättä sijaa.

Seuraavat kuukaudet IFK joutuu kuitenkin tulemaan toimeen ilman uutta luottopelaajaansa, ruotsalaista keskikenttäpelaajaa Gustaf Backalideniä. Backaliden loukkaantui lauantaisessa kotiavauksessa RoPS:ia vastaan, ja joutui tulemaan vaihtoon reilun tunnin pelin jälkeen.

Tutkimuksissa selvisi, että 21-vuotiaan Backalidenin käsivarsi on murtunut. IFK Mariehamnin tiedotteen mukaan Backaliden joutuu nyt sivuun pelikentiltä 2-3 kuukauden ajaksi. Väliin jää siis arvion mukaan 8-13 veikkausliigaottelua, sekä Suomen Cupin välieräpeli VPS:ää vastaan ja mahdollinen loppuottelu.

Backaliden on pelannut IFK Mariehamnin avauksessa kaikissa kauden otteluissa aina täydessä pelikunnossa ollessaan. Honka-ottelussa hän teki myös maalin – ensimmäisen osumansa Suomen kentillä.