José Mourinho kertoo, miten Ajax kaadetaan: ”He valittivat, koska he eivät kestäneet”

© Kuva: Getty Images

Ajax on kiistatta ollut tämän kauden Mestarien liigan suurin yllättäjä.

Kuka olisi uskonut, että toiselta karsintakierrokselta taipaleensa aloittanut amsterdamilaisseura pelaisi keväällä kilpailun välierissä? Matkallaan nykypisteeseen Ajax pelasi lohkovaiheessa kahdesti tasan Bayern Müncheniä vastaan ja pudotti jatkopeleissä hallitsevan mestarin Real Madridin sekä puolivälierissä Juventuksen.

Seuraavaksi Ajax saa vastaansa Tottenhamin, joka eteni vierasmaalisäännön turvin jatkoon otteluparista Manchester Cityä vastaan (4-4). Toisessa välieräparissa kohtaavat Barcelona ja Liverpool.

Portugalilaisvalmentaja José Mourinho sai lähteä Manchester Unitedista viime joulukuussa valmennettuaan joukkuetta kesästä 2016 lähtien. Unitedissa hän kohtasi Ajaxin tasan kerran, Eurooppa-liigan loppuottelussa keväällä 2017, ja voitti 2-0.

Mourinho tarjosikin RT Sportille vinkkinsä siitä, miten pysäytetään Ajax. Hänen mukaansa ratkaisu on pelata amsterdamilaisten kannalta inhottavaa, fyysistä ja suoraviivaista jalkapalloa.

– Me annoimme heille sitä, mitä he eivät halunneet. He valittivat pitkistä palloistamme, he valittivat Maroaune Fellainista, he valittivat fyysisyydestä. He valittivat, koska he eivät kestäneet.

– Jos pelaa Ajaxia vastaan tavalla, jolla he haluavat vastustajansa pelaavan, niin siinä on riski, että he ovat parempia.

– Jos Ajax esimerkiksi pelaa Barcelonaa tai Liverpoolia vastaan loppuottelussa, jos he selviävät sinne, uskon että Barcelona ja Liverpool voivat voittaa heidät pelaamalla omilla vahvuuksillaan. Mutta kun käytössä ei ole tarpeeksi laadukasta joukkuetta, on katsottava strategista näkökulmaa ja annettava heille (Ajaxille) sitä, mitä he eivät halua.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.