Jürgen Klopp tyrmistynyt järkyttävästä Mohamed Salah -pilkasta: ”Maailman suurin väärinymmärrys”

© Kuva: Getty Images

Jürgen Klopp kuvailee Mohamed Salah’n kohtaamaa rasismia kuvottavaksi. Liverpoolin sunnuntaina kohtaavan Chelsean kuusi kannattajaa lauloivat torstaina ennen Slavia Prahaa vastaan pelattua Eurooppa-liigan ottelua baarissa egyptiläistä pilkkaavaa rasistista laulua.

Sosiaaliseen mediaan levinneessä videossa miehet herjasivat islamuskoista Salah’ta alatyylisesti ”pommittajaksi”.

Chelsean järjestysmiehet näkivät videon ja estivät kuusikon pääsyn Slavian stadionille. Lontoolaisseura oli raivoissaan vierasmatkailijoiden pilkkalaulusta ja vannoi sulkevansa tekijät otteluistaan, kunhan heidät ensin tunnistetaan.

– Se on kuvottavaa. Yksi esimerkki lisää ihmisille siitä, mitä ei saisi tapahtua. Tällaista ei pitäisi nähdä Chelsealta, eikä Liverpoolilta. Tämä on taas merkki siitä, että ulkona on jotakin pahasti vialla, Klopp sanoi lehdistölle.

– Kyse oli edelleen muutamasta ihmisestä. Kuitenkin mitä voimakkaammin reagoimme näihin, sitä paremmin voimme välttää näitä tulevaisuudessa.

Kloppin mielestä huonosti käyttäytyviä kannattajia pitäisi rankaista kovimman kautta. Saksalaisvalmentaja myös nostaa esille jalkapalloyhteisön suvaitsevaisuuden.

– Nämä ovat jalkapallokannattajia. Jos tällaista tekee, ei pitäisi olla enää tervetullut stadionille. Jotkut ihmiset luulevat olevansa arvokkaampia kuin toiset. Se on tällä hetkellä maailman suurin väärinymmärrys.

– Tälläisten ihmisten ei pitäisi olla jalkapalloyhteisössä. Jalkapallo on esimerkki siitä, kuinka erilaiset ihmiset ja erilaiset rodut voivat työskennellä loistavasti yhdessä.

– Katso mihin tahansa pukukoppiin, niin kukaan ei välitä mistä joku on kotoisin, tai keitä vanhempasi ovat. He ovat kiinnostuneita, mutta se ei ole koskaan ongelma.

Lähde: Daily Mail


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.