Juventus-luotsi Allegri kertoi ensi kauden ykköstavoitteen

© Kuva: Getty Images
Eurooppa-liigassa Sevilla matkaa Romaniaan! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Juventuksen päävalmentajan Massimiliano Allegrin mukaan seuran ykköstavoite myös ensi kaudella on Italian Serie A:n mestaruus.

Juve varmisti lauantaina jo kahdeksannen peräkkäisen Serie A:n mestaruutensa voittamalla Fiorentinan 2-1.

Allegrista, 51, tuli samalla ensimmäinen päävalmentaja, joka on voittanut viisi Serie A:n mestaruutta putkeen. Hän on urallaan voittanut kuusi Scudettoa. Vain legendavalmentaja Giovanni Trapattonilla on enemmän Italian-mestaruuksia, seitsemän kappaletta.

Allegri ei ole vielä ehtinyt ajatella saavutuksiaan, vaikka hän lukeutuu jo italialaisen jalkapallon menestyneimpiin käskyttäjiin.

– En ole ajatellut tätä kaikkea vielä. Ehkä teen niin pari vuotta sen jälkeen, kun olen jäänyt eläkkeelle. Ehkä sitten katson taaksepäin ja tajuan, että olen tehnyt jotain hyviä asioita urallani, kommentoi Allegri Football Italian mukaan.

– Nautin olostani. Kritiikki on osa tätä työtä, ja se tuo lisää motivaatiota. Olen kehittynyt seuraamalla parhaita, enkä ole ikinä kritisoinut muiden ihmisten työtä. Kaikilla on omat metodinsa, tärkeintä on saavuttaa tavoitteensa.

– En osaa sanoa, miten jalkapallo toimii. Tiedän vain, että olen työskennellyt monien mahtavien valmentajien kanssa, jotka ovat voittaneet paljon. Yritin oppia heiltä ja arvioida uudelleen joitain heidän päätöksiään.

– Se on oman vaatimattoman peliurani etu. Minulla oli valmentajia, jotka opettivat minulle paljon. Nyt kun olen itse valmentaja, voin katsoa taaksepäin ja arvioida heidän päätöksiään.

Jo ennen kauden alkua puhuttiin paljon Juventuksen tavoitteista. Cristiano Ronaldon hankinta kieli siitä, että seura tähtää muuhunkin kuin kahdeksanteen peräkkäiseen Italian-mestaruuteen. Mestarien liigassa ja Italian cupissa Juventus putosi kuitenkin puolivälierävaiheessa.

Allegrin mukaan ensi kauden ykköstavoite on kuitenkin taas Serie A:n voitto.

– Ensi kauden päätavoite on jälleen Scudetto. Meillä on vastassa Milanon seurat, jotka kehittyvät, ja Napoli kasvaa koko ajan. Roma ja Lazio saattavat vahvistua kesällä.

– Me tapaamme seuran kesken ja analysoimme, mitkä asiat eivät toimineet tällä kaudella.

– Juventuksella oli kauden aikana hetkiä, jolloin yksi virhe olisi voinut pilata kaiken. Noilla hetkillä Juventus ei epäonnistunut.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Eurooppa-liigassa Sevilla matkaa Romaniaan! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!