KPV ei ole osunut vielä Veikkausliigassa – nousutaistelun ratkaisija ei ole vahingoniloinen ex-seuransa taaperruksesta

© Kuva: Juha Tamminen

Hyökkääjä Kalle Multanen ratkaisi maalillaan viime syksyn nousukarsinnoissa KPV:lle paikan Veikkausliigaan kaudeksi 2019, mutta jäi ilman jatkosopimusta. Ratkaisumaali ja 11 maalia Ykkösessä eivät riittäneet näytöiksi, vaan KPV päätti hankkia hyökkäykseensä muun muassa Simo Roihan ja Enoch Banzan.

Myöhemmin hyökkäys täydentyi vielä Filip Ivanovskilla.

KPV:n kausi on alkanut kahdella tappiolla, eikä joukkue ole onnistunut maalinteossa. Multanen ei lähde kuitenkaan ilkkumaan kokkolalaisille, vaan väistää toimittajan asettaman miinan.

– Siellä on vasta kaksi peliä pelattu, niin ehkä vielä ei voi puhua mistään ongelmasta. Ehkä sitten voi tulla se ähäkuttifiilis, kun me tiputamme heidät liigakarsinnoissa syksyllä, Multanen heittää SuomiFutis-sivustolle.

Sanalla ”me” Multanen tarkoittaa Ykkösen KTP:tä, johon hän teki 1+1-vuotisen sopimuksen. Ykkösen kaikkien aikojen maalitykki kertoo sopeutuneensa Kotkaan hyvin.

– Ei ole ollut mitään valittamista. Kämppä löytyi nopeasti ja muut asiat hoituivat hyvin.

– Olen tykännyt meiningistä.

Multasen mukaan seura tavoittelee nousua tosissaan, mutta muistuttaa samaan hengenvetoon tiukasta kilpailutilanteesta.

– Oululla on hyvä nippu ja Tepsi varmasti taistelee kärkisijoista. Uskon, että saamme kilpailuetua pelitavallamme, joka on selkeä. Toteutamme sitä jo kohtalaisen hyvin. Pyrimme kontrolloimaan palloa, Multanen kertoo.

30-vuotias maalipyssy on tehnyt urallaan 87 maalia Ykkösessä. Tälle kaudelle hän ei ole asettanut mitään tiettyä maalimäärää, mutta haluaa taistella jälleen maalikuninkuudesta. Kyseisen tittelin hän on voittanut urallaan jo kolmesti.

Kaudella 2014 hän viimeisteli peräti 30 maalia FC Hakan paidassa. Tuota kautta hän kertaa mielellään.

– Onhan se tosi kova määrä. Silloin hyökättiin tosi hyvin. Itsellä peli kulki ja niitä maaleja vaan tuli. Meillä oli monta selkeätä hyökkäysmallia, joita toteutimme hyvin, viialalainen muistelee.
Joukkueen menestys on konkarihyökkääjälle kuitenkin tärkeintä.

– Olisi kiva kokea se nousu uudelleen. Onneksi ensi viikolla pääsee jo pelaamaan. Tässä on odoteltu pitkään Suomen Cupin jälkeen.

KPV:n hän povaa taistelevan sarjapaikastaan. Kokkolalaisten seuraava haaste on Vaasan Palloseura.

– Luulen että tasainen peli, jossa Vepsu pitää palloa enemmän. Vaikea sanoa kumpi ennakkosuosikki. Kai siinä on pelissä myös jonkilainen Pohjanmaan herruus, Multanen muistuttaa.

VPS-KPV potkaistaan käyntiin lauantaina klo 16.00

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.