KuPSia rokotettiin kahdesti erikoistilanteista – kapteeni Pennanen manasi Ruudulle: ”Meijän puolustaminen on vaan karmeeta niissä”

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura ja Rovaniemen Palloseura aloittivat kautensa Veikkausliigassa 2-2-tasapelillä.

RoPS siirtyi vartin kohdalla johtoon, kun Lucas Lingmanin kulmapotku löysi rangaistusalueelta Atte Sihvosen, joka juhlisti liigadebyyttiään puskumaalilla.

KuPS tuli toisella jaksolla tasoihin ja ohi Petteri Pennasen ja Lucas Rangelin osumilla.

RoPS tasoitti kuitenkin vielä 93. minuutilla. Lingmanin vasen jalka oli jälleen vaarallinen. Hän keskitti vapaapotkun oikealta laidalta KuPSin maalille ja toinen liigadebytantti Sampo Ala puski loppulukemat taululle.

Erikoistilanteiden puolustaminen oli kuopiolaisten heikkous jo viime kaudella, eikä keskiviikon esitys osoittanut kehitystä tapahtuneen.

KuPSin avausmaalin iskenyt kapteeni Pennanen ihmetteli Ruudun haastattelussa, miten joukkue oli taas niin suurissa vaikeuksissa erikoistilanteissa.

– Jos alottaa taas noista erikoistilanteista… Ihan suoraan sanottuna meijän puolustaminen on vaan karmeeta niissä, on ollut jo pitkään. Taas kaks omiin niistä. Vaikea pelejä on voittaa, jos puolustetaan noin. Annettiin yks paikka RoPSille niitten kulmien lisäks.

– Vaikka ei ekalla puoliajalla niin paljon hyökätty, niin peli oli ihan kontrollissa. Toisella puoliajalla oltiin aggressiivisia ja selkeästi parempia ja saatiin kaks maalia. Loppu oli ihan farssi.

Pennasen mukaan erikoistilanteita on kyllä käyty harjoituksissa läpi.

– Ollaan päästetty viime kaudella ja koko kevät näitä. Meillä on kolmemetrisiä jätkiä joukkueessa, ja sitten joka pallo, joka tulee boksiin tuntuu menevän maaliin. Kyllä meijän on pakko noihin vielä enemmän (keskittyä), harjoitella vaikka pelkästään noita. Peli muuten on ok, mutta jos me annetaan tuollasia lahjoja vastustajalle, niin kyllä niiden on kiva meitä vastaan antaa kulmia ja kaikennäköstä. Täytyy seuraavat päivät käydä pelkästään niitä läpi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!