Kuopion Palloseura ja Rovaniemen Palloseura pelasivat keskiviikkona 2-2-tasapelin Veikkausliigan avauskierroksella. Ottelu pelattiin Savon Sanomat Areenalla.

#KuPS #Veikkausliiga #KUPSROPS

Enää vajava tunti ja tärähtää käyntiin @Veikkausliiga kausi 2019. Avausottelu @KuPS1923 - RoPS tällä Sinisten avauksella.

Matsin näyttää suorana @RuutuUrheilu Vetokohteet yhdestä osoitteesta rops.fi/veikkaus

VAMOOOOOS SINISET!!!! Kohta mennään. 💙💙👊👊 #KUPSROPS

KuPS hyökkäsi ensimmäisillä minuuteilla vauhdikkaasti, mutta kotijoukkueen hyökkäykset kaatuivat kelvottomiin keskityksiin.

RoPS yritti avata kuopiolaisten puolustusmuotoa pitkälti Lucas Lingmanin johdolla.

Reilun kymmenen minuutin jälkeen KuPS:n toppari Juho Pirttijoki tuli pallontavoittelutilanteesta korkealta ja kovaa alas. Hän piteli hetken olkapäätään tuskaisen oloisena, mutta pystyi jatkamaan ottelua.

Veikkausliigan kauden avausosuma syntyi 15. minuutilla. Atte Sihvonen nousi Lingmanin antamassa kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pallon sisään. Kyseessä oli Sihvosen ensimmäinen ottelu Veikkausliigassa. 0-1.

RoPS:n pelisuunnitelma tuntui toimivan. Se pakotti avauspuolikkaalla kotijoukkueen jatkuvasti laidoille ja pallonmenetyksiin.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli ryminällä, ja tasoitus nähtiinkin 56. minuutilla. RoPS-vahti Damjan Siskovski sai hanskansa väliin Saku Savolaisen keskitykseen, mutta irtopallo tuli Petteri Pennaselle, joka haki oikean jalkansa vapaaksi ja sijoitti pelivälineen tulisella kudilla verkkoon. 1-1.

RoPS oli todella kovan paineen alla. Vieraat haukkoivat jännittyneenä henkeään, kun maalivahti Siskovski jäi maahan pitelemään polveaan. Ykkösvahti Antonio Reguero on loukkaantuneena sivussa, joten penkiltä RoPS olisi voinut vaihtaa sisään vain kakkosjoukkueen torjujan Mikko Rantalan. Siskovski pystyi kuitenkin jatkamaan.

Vieraat saivat rauhoitettua peliä jossain määrin, mutta RoPS:n tekopaikat olivat yhä todella vähissä.

KuPS siirtyi johtoon 83. minuutilla. Reuben Ayarna nosti pallon keskikentältä RoPS:n boksiin Ats Purjelle, joka nikkasi pelivälineen päällään Lucas Rangelille. Brassihyökkääjä voitti kaksinkamppailussa Taye Taiwon ja latasi pallon voimalla sisään. 2-1.

RoPS oli 89. minuutilla todella lähellä tulla tasoihin. Lingman jallitti kaksi kuopiolaista tieltään ja tarjoili pallon vierelleen Agnaldolle, joka tykitti kohti yläkulmaa. Virtanen venyi KuPS:n maalilla illan näyttävimpään torjuntaan.

Rovaniemeläiset hakivat vimmatusti tasoitusta, joka syntyi lopulta kolmannella lisäminuutilla. Vieraat iskivät jälleen erikoistilanteesta. Sampo Ala sai päänsä väliin Lingmanin antamaan vapaapotkuun ja iski siten liigadebyytissään Sihvosen tavoin maalin. Ala kuritti kuopiolaisia myös Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa, jossa hän iski 3-2-voittomaalin lisäajalla. 2-2.