Serbialaishyökkääjä Luka Jovic on ollut yksi jalkapallokauden sensaatioista. 21-vuotias Jovic teki torstaina jo kauden 25. maalinsa, kun Eintracht Frankfurt kohtasi Eurooppa-liigassa vieraskentällä Benfican. Jovic on edelleen Benfican omistuksessa, mutta lainaseura Eintracht on jo ilmoittanut käyttävänsä kärkimiehen sopimuksessa olevan osto-option.

Huhuissa Jovicia on viety etenkin Barcelonaan, joka etsii nuorta seuraajaa Luis Suárezille. Torstaina Jovicin isä kuitenkin ilmoitti Jovicin kieltäyneen Barcan lähentelyistä peläten, ettei saisi seurassa riittävästi peliaikaa (lue uutinen).

Barca-fanien ei kannata kuitenkaan luovuttaa, sillä Eintrachtin urheilujohtaja Fredi Bobic tarkensi myöhemmin Jovicin isän lausuntoa. Bobicin mukaan siirto Barcelonaan, tai muuhun suureen seuraan ensi kaudeksi on edelleen mahdollinen.

– Juttelin tänään Lukan isän kanssa ja hän sanoi minulle: ”Fredi, en sanonut tarkkaan ottaen niin”, Bobic totesi torstai-iltana TV-kanava RTL:n haastattelussa.

Bobic sanoi suoraan, että monet nimekkäät seurat ovat Jovicista kiinnostuneita. Eintrachtissa uskotaan silti yhä hyökkääjän jäämiseen, ja siitä oltaisiin myös iloisia. Mittava tarjous voi kuitenkin vielä kaiken muuttaa.

– Jos kulman takaa tulee jotain äärimmäisen suurta – niin ei ole toistaiseksi tapahtunut – voi hyvin olla, että menetämme Jovicin. On nimittäin olemassa myös seuroja, jotka voivat taata hänelle Mestarien liiga -pelejä vuodesta toiseen, Bobic jatkoi.

Barcelonan lisäksi serbikärjestä on kiinnostunut myös rakas vihollinen Real Madrid. Jovicin agentti Fali Ramadani tapasi maaliskuun lopussa Realin seurajohtoa, mutta virallisia neuvotteluja ei vielä käyty.

Real Madridissa uskotaan, että joukkue voisi hyötyä kamppailussa Jovicista siitä, että sillä on hyvät ja läheiset välit Eintracht Frankfurtiin. Eintrachtiin on siirtynyt viime vuosina Realista Lucas Torró, Omar Mascarell ja Jesús Vallejo, ja myös Jovicin siirtoon voitaisiin kytkeä joku Real-pelaaja, jolle Madridissa ei nähdä välitöntä käyttöä.

[readmore from=Jovic-Luka]

Marcan mukaan yksi tällainen pelaaja on 196-senttinen kärkimies Pedro Ruiz. Vastikään 19 vuotta täyttänyt Ruiz on Espanjan nuorisomaajoukkuepelaaja, ja hän on tehnyt UEFA Youth Leaguessa tällä kaudella neljä maalia kuudessa ottelussa. Eintrachtin kerrotaan tarkkailleen Ruizia jo pitkään.

Toisena vaihtoehtona mainitaan 24-vuotias Raúl de Tomás. Real Madridin oma kasvatti on pelannut tämän kauden lainalla Rayo Vallecanossa, ja on tehnyt 28 sarjaottelussa komeat 13 maalia.

Jovicin osto-option lunastaminen maksaa Eintrachtille vain noin seitsemän miljoonaa euroa. Miehen jälleenmyyntihinnaksi Marca arvioi 70 miljoonaa euroa, josta vanha seura Benfica kuittaisi 20 prosentin osuuden.

Lähde: Transfermarkt