Maajoukkuetoppari uskoo Hongan iskukykyyn kotiavauksessa – ”Tulee vaihdostakin aika sairasta pelaajaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

HJK:n ykköshaastajaksi kauden alla povattu FC Honka sai uuteen veikkausliigasesonkiin ihannealun, kun se haki Rovaniemeltä sarjapisteet maalein 2-1. Tänään maanantaina on edessä Hongan kotiavaus, kun vieraaksi saapuu HJK:ta omassa sarjastartissaan tiukalla pitänyt IFK Mariehamn.

Honka piti RoPS:ia vastaan runsaasti palloa ja dominoi kenttätapahtumia. Syöttörallin tuloksena syntyi lopulta upea Borjas Martínin viimeistelemä maali, mutta Hongan luottotoppari Robert Ivanov muistuttaa, ettei hallinta saa olla itsetarkoitus.

– Voi näyttää vaikka miten hyvältä, mutta jos ei tehdä maalia, ei sillä ole väliä. Siihen pitääkin keskittyä. Luodaan maalipaikkoja, keskitytään ja ollaan tehokkaita, Huuhkajissa tammikuussa debytoinut Ivanov toteaa Veikkausliigan kotisivujen haastattelussa.

– Ykkösluokan maalipaikkoja ei hirveästi ollut. RoPS on yksi liigan parhaita puolustamaan. Tulee olemaan jatkossakin matseja, jossa ei tule paljoa paikkoja. Sitten on oltava tehokas.

– Ekaksi peliksi se näytti hyvälle. Meillä on paljon tuttuja jätkiä, tietää mihin toinen liikkuu. Meillä on myös laadukas rinki, tulee vaihdostakin aika sairasta pelaajaa. Hyvä aloitus kaudelle, ei se olisi voinut paremmin mennä, puolustaja tähdentää.

IFK Mariehamn on ollut alkuvuoden aikana paljon pirteämpi kuin moni osasi odottaa. Suomen Cupissa ahvenanmaalaiset ovat edenneet jo välierävaiheeseen, ja HJK:ta vastaan Mariehamn johti vielä aivan lopussa, häviten kuitenkin lopulta 1-2.

Ivanov antaakin maanantain vastustajalle täyden tunnustuksen, ja pelkää myös Tapiolan olosuhde-edun ropisevan vieraiden laariin.

– Cupissa pelattiin 0-0 niitä vastaan. Selkeästi ovat tiivistäneet pakkaa täksi kaudeksi. Hollantilaistopparit ovat selkeästi pelimiehiä, varsinkin puolustussuuntaan. Jos pystyy pelaamaan HJK:ta vastaan noin, niin vaikea peli tulee meillekin olemaan.

– Meidän kenttä ei ole vielä täydessä tikissä. Se aiheuttaa vaikeuksia meidän pallon hallinnalle. Kiva silti päästä nurmelle, ei ole sen kivempaa, Ivanov lisää.

Ottelu Honka-IFK Mariehamn alkaa kello 18.30 Tapiolan Urheilupuistossa. Peli on nähtävissä suorana myös Ruutu-palvelussa.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS