Nähdäänkö Bundesliigan ”cup-ennakossa” kakkosmaalivahtien kamppailu? Molemmilla joukkueilla alla kunnioitettava tilasto

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Bundesliigassa pelataan lauantaina Bayern Münchenin ja Werder Bremenin välinen ottelu, joka toimii samalla myös tietynlaisena Saksan cupin välierän ennakkona. Joukkueet kohtaavat uudelleen cupissa heti keskiviikkona Bremenin kotikentällä Weserstadionilla.

Ennen tuota yksiosaista välierää joukkueet pelaavat isoista sarjapisteistä. Bayern taistelee yhä mestaruudesta ja Niklas Moisanderin edustama Werder Bremen paikasta eurokentille.

– Se (eurokentät) on ollut Bremenille monta vuotta sellainen ylitsepääsemätön este. He ovat olleet mukana europeleissä viimeksi syksyllä 2010. Heillä on hirveä hinku päästä mukaan edes Eurooppa-liigaan, mikä olisi heille todella kova juttu, Viasatille joukkueiden välisen ottelun lauantaina selostava Tero Kainulainen taustoittaa SuomiFutis-sivustolle.

– Sen takia he tulevat pistämään tai ainakin yrittävät pistää Münchenin aika tiukoille. Valtava panos näkyy ilman muuta Bremenin pelissä.

Sarjakärki Bayern on vain pisteen edellä toista mestaruudesta taistelevaa joukkuetta eli Borussia Dortmundia, joten pistemenetyksiin punapaidoilla ei ole juuri varaa, jos joukkue haluaa ottaa seitsemännen peräkkäisen Saksan mestaruuden. Werder Bremen on puolestaan sarjassa seitsemäntenä, mutta ero sijan ylempänä olevaan Hoffenheimiin on vain pinna. Viidentenä olevaan Borussia Mönchengladbachiin eroa on viisi pistettä.

Kun ottaa huomioon Bayernin ja Bremenin edellisten kohtaamisten tulokset, ennakkosuosikista ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Kainulainen lataa pöytään kaksi tilastoa, jotka puoltavat molempien joukkueiden mahdollisuuksia pisteisiin.

– München on voittanut 18 peräkkäistä ottelua Bremeniä vastaan sekä Bundesliigassa että cupissa. Se on valtava voittotilasto.

– Bremen on puolestaan tehnyt vähintään yhden maalin 30 peräkkäisessä Bundesliigan ottelussa, eli kyllä he maalinteon taitavat. Siinä mielessä he tulevat laittamaan Münchenin takalinjan ahtaalle.

Bremenin hurja maaliputki Bundesliigassa alkoi viime keväänä ja on kestänyt tähän päivään saakka. Kainulaisen selvityksen mukaan Bremen on ranskalaisjätti PSG:n lisäksi ainoa maailman viidessä parhaassa liigassa pelaavista joukkueista, joka ei ole jäänyt vielä maaleitta kuluvan kauden sarjapeleissä.

Jos ennakkomerkit pitävät paikkansa, on mahdollista, että lauantain ottelusta tulee kakkosmaalivahtien kohtaaminen. Bayernin ja Saksan maajoukkueen luottoveskari Manuel Neuer on ainakin kaksi viikkoa sivussa pohjevamman takia. Bremenin ykkösmolari Jiri Pavlenka loukkasi reitensä viime ottelussa Freiburgia vastaan ja joutui tulemaan vaihtoon tauolla. Hänen pelaamisensa on epävarmaa, mutta mahdollista.

Tshekkiläisen Pavlenkan tuuraajaksi noussee kreikkalainen Stefanos Kapino, 25, jolle minuutit olivat Freiburgia vastaan kauden ensimmäiset Bundesliigassa. Bayernin maalia vartioinee kakkosvahti Sven Ulreich, joka sai myös pikahälytyksen tolppien väliin edellisen ottelun toisen puoliajan alussa Neuerin loukkaannuttua. Kolmekymmpinen saksalaisvahti Ulreich on torjunut tällä kaudella neljässä Bundesliigan ottelussa.

Tero Kainulaisen selostama Saksan Bundesliigan ottelu Bayern München-Werder Bremen näkyy lauantaina 20.4. klo 16.20 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS