Teemu Pukin edustama Norwich pelasi perjantaina 2-2-tasapelin Sheffield Wednesdayta vastaan Englannin Mestaruussarjassa.

Suoraa nousua Valioliigaan tavoitteleva Norwich tuli tasoihin dramaattisella tavalla, 97. minuutilla Mario Vrančićin vapaapotkusta.

Norwich johtaa sarjaa nyt viiden pisteen erolla Sheffield Unitediin ja Leedsiin, jotka ovat ainoat joukkueet, jotka voivat ohittaa Norwichin vielä sarjataulukossa. Kaksi parasta joukkuetta nousee suoraan Englannin korkeimmalle sarjatasolle.

Norwich varmistaa nousun Valioliigaan maanantaina, jos se voittaa Stoken ja Sheffield United, Leeds tai kumpikaan ei voita omaa otteluaan.

Se ei kuitenkaan lämmitä Norwichin managerin Daniel Farken mieltä. Saksalaisvalmentaja moitti perjantain ottelun jälkeen rajusti viime aikojen tuomaritoimintaa. Norwich on jäänyt tasapeliin edellisessä kolmessa ottelussaan.

– Olen raivoissani! Meidän on vaikea voittaa jalkapallo-otteluita, jos tämä jatkuu tällä tavalla, kommentoi Farke FourFourTwon mukaan.

– Vihellykset menevät jatkuvasti meitä vastaan. Sitä ei voi enää hyväksyä.

– Nämä ovat faktoja. Ensimmäisellä puoliajalla heidän (Sheffield Wednesdayn) maalivahti pelasi palloa käsillään rangaistusalueen ulkopuolella, kun kaksi hyökkääjää painosti häntä. Se oli selkeä maalintekotilanne ja siitä olisi pitänyt tulla punainen kortti, mutta hän sai vain keltaisen.

– Sitten juuri ennen taukoa Max Aaronsia revittiin paidasta rangaistusalueella juuri, kun hän oli laukomassa muutamasta metristä. Siitä olisi ehkä voinut antaa punaisen, ehdottomasti ainakin pilkun, mutta mitään ei annettu.

– Toisella jaksolla näytti, että heidän pelaajansa laittoi toisessa maalissa pallon selkeästi kädellään verkkoon.

– Siitä olisi pitänyt tulla keltainen kortti tahallisesta käsivirheestä, mutta maali hyväksyttiin.

– Tätä on jatkunut jo jonkin aikaa. Readingia vastaan oli kaksi selkeää tilannetta, joista meidän olisi pitänyt saada pilkku ja viime viikolla meitä vastaan vihellettiin pilkku, joka oli täysi vitsi.

– Sitä on vaikeaa hyväksyä, ja siksi en juurikaan juhlinut Marion maalia.

Myös Sheffield Wednesdayn managerilla Steve Brucella oli sanottavansa perjantain tuomaritoiminnasta.

– Olisin raivoissani hänen (tuomarin) suorituksesta, jos olisin yhä pelaaja.

– Voin vain ylistää pelaajiani tavasta, jolla he pelasivat. Hänen suorituksensa kostautui meille. Minusta hän oli kehno koko illan.

– Hän antoi Norwichille vapaapotkun, jota ei olisi pitänyt antaa, kun lisäaikaa oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, vaikka sitä ilmoitettiin pelattavan vain viisi minuuttia.

– Sitten he tekivät maalin vapaapotkusta ja meidän toivomme nousukarsinnoista katosi.