Nuori ruotsalaishyökkääjä tekee historiallisen kovaa jälkeä Hollannissa – samaan eivät kyenneet edes Ronaldo, Romario tai Suárez

© Kuva: Getty Images

Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä pelaava Willem II tuskin uskalsi veikata, millaisen maalitykin se sai riveihinsä, kun se lainasi ruotsalaishyökkääjä Alexander Isakin tammikuussa Borussia Dortmundista.

Isak, 19, ihastutti otteillaan kasvattajaseurassaan AIK:ssa iskemällä 29 ottelussa yhteensä 13 maalia. Tammikuussa 2017 hän siirtyi Dortmundiin, jossa läpimurto on toistaiseksi antanut odottaa itseään.

Willemissä hän on kuitenkin ollut välitön menestystarina. Sunnuntaina Isak viimeisteli jo 12. maalinsa tämän kauden Eredivisiessä, vaikka hän on pelannut sarjassa vasta noin 2,5 kuukautta.

Isak on pelannutkin Eredivisiessä vasta 12 ottelua, joten maaleja on syntynyt yksi per ottelu -tahtia. Sen lisäksi hän on tarjoillut Hollannin pääsarjassa neljä maalisyöttöä ja tehnyt yhden osuman myös Hollannin cupissa.

Sunnuntaina hänestä tuli ensimmäinen ulkomaalainen pelaaja, joka on iskenyt 12 maalia ensimmäisessä 12 ottelussaan Eredivisiessä. Saavutus on todella kova, kun ottaa huomioon, millaisia tarkka-ampujia Eredivisiessä on pelannut.

Samaan eivät ole kyenneet edes Luis Suárez, Zlatan Ibrahimović tai brasilialaislegendat Romário ja Ronaldo.