Tänään, torstaina, pelattavan Atalanta-Bolognan ennakkoasetelmat muuttuivat entistä herkullisimmaksi keskiviikkona pelattujen Serie A:n otteluiden lopputulosten myötä.

Mestarien liigan lohkovaiheeseen ensi kaudeksi tietään taisteleva AS Roma jäi Fiorentinaa vastaan kotonaan 2-2-tasapeliin ja on nyt tasapisteissä pelin vähemmän pelanneen Atalantan kanssa. Molemmilla on kasassa 48 pinnaa, joten Atalantalla on mahdollisuus kiriä eroa.

Empoli puolestaan yllätti sarjakakkosen Napolin keskiviikkona puristamalla 2-1-voiton. Samalla Empoli nousi Bolognan ohi sijalle 17 ja paransi asemaansa sarjapaikan säilyttämisessä.

Tämän illan pelistä pisteet kelpaisivat molemmille. Niin Atalanta kuin Bolognakin parantaisivat voitolla huomattavasti asemiaan sarjataulukossa, Atalanta kilpailussa top4-sijoista ja Bologna säilymistaistossa.

– Tässä nähdään kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen. Bolognalla on Serie A:n joukkueista tämän hetken pisin voittoputki eli kolme voittoa putkeen. Valmentajanvaihdos on saanut siellä sen tuloksen aikaan, mitä sillä varmasti haettiin, Ruudussa Atalanta-Bolognan torstaina selostava Velja Engström puntaroi SuomiFutis-sivustolle.

– Jos kuukausi tai kaksi sitten olisi sanottu, että Atalanta-Bologna on tämän kierroksen helmi, niin ei varmaan moni olisi niin ajatellut. Mutta nyt kun katsoo noita panoksia, niin voi kyllä ennustaa ihan huikaisevaa peliä tänään.

Atalanta on pystynyt kaatamaan kotikentällään tällä kaudella suurseuroja ja puristamaan tasapelejä. Engström kuitenkin muistuttaa, ettei joukkueen kotisaldo ole parhaasta päästä, sillä pienempiä vastustaja vastaan on ollut nihkeämpää. Reilut kaksi viikkoa sitten Atalanta jäi kotonaan tasapeliin sarjajumbo Chievoa vastaan.

– Ilman niitä pieniä lipsahduksia Atalanta olisi vielä korkeammalla. Jos se saisi rutiinin, että hoitaa vähän huonompinakin päivinä pisteet kotiin pienempiä vastustajia vastaan, niin siinä olisi kyllä ehdottomasti sellainen joukkue, mikä olisi jo tällä hetkellä siellä neljän parhaan joukossa.

Engströmin mielestä Atalantan ero hyvän ja huonon päivän välillä on suuri. Pahimmillaan voi tulla tukkaan keneltä tahansa, ja parempana hetkenä joukkueelta onnistuu sen sijaan kaikki.

Bolognan vahvuudeksi on Engströmin mielestä noussut viime aikoina tiukkojen pelien kääntäminen voitoksi. Hyvänä esimerkkinä toimii viime ottelu Sassuoloa vastaan, jonka Bologna vei lopulta nimiinsä 2-1-tuloksella.

– Siinä Sassuolo tuli lisäajalla tasoihin, mutta Mattia Destro puski lisäajan kuudennella minuutilla Bolognan voittoon kulmapotkusta. Siinä mielessä suhteellisen koominen tapahtuma, että hän loukkaantui tuulettaessaan maalia – loukkasi ilmeisesti reittään, Engström nauraa.

Atalanta on voittanut viidestä viime pelistään kolme ja pelannut kahdesti tasan. Bologna on sen sijaan voittanut kolme viime peliään maalierolla 7-4.

– Tänään se isoin kysymys on tavallaan siinä, pystyykö Bologna jatkamaan tiivistä puolustamista, mikä on toiminut hyvin parissa viime ottelussa ja saako Atalanta sen hurmoksen päälle, minkä ovat usein kotikentällään saaneet, Engström selittää.

– Jos Atalanta saa hurmoksen päälle ja hyökkäyspeli lähtee rullaamaan, sitten Bologanalla ei taida olla mitään palaa kuitenkaan, vaikka hyvässä vireessä onkin. Atalantalla on niin kova hyökkäyskalusto. (Duvan) Zapata taistelee maalipörssin voitosta ja (Alejandro) ”Papu” Gómez sekä Josip Ilicic ovat siinä ruokkimassa, niin mikäs siinä on hyökkääjällä maaleja tehdessä.

Atalantan ja Bolognan välinen ottelu alkaa torstaina kello 22.