Huuhkajien hyökkääjän Teemu Pukin edustama Norwich varmisti lauantaina nousunsa Valioliigaan, kun se voitti Englannin Mestaruussarjan ottelussa Blacburnin 2-1.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
THAT. IS. IT. WE ARE GOING UP! 😁 #ncfc

Norwich on varmuudella sarjassa vähintään toinen, sillä kolmantena majaileva Leeds ei voi ottaa sitä enää kiinni. Toisena oleva Sheffield United on Norwichista kolmen pisteen päässä, kun kummallakin joukkueella on yksi ottelu jäljellä.

Mestaruussarjan kaksi parasta joukkuetta nousevat suoraan Valioliigaan, sijat 3-6 karsivat viimeisestä nousupaikasta. Norwich kruunataan Mestaruussarjan mestariksi, jos se ottaa pisteenkin viimeisestä ottelustaan.

Lauantaina Norwich siirtyi johtoon 13. minuutilla hallittuaan ottelun ensiminuutteja suvereenisti. Onel Hernández pääsi laukomaan näppärän kuvion päätteeksi, mutta hänen vetonsa peitettiin. Seuraavaksi yrittämään pääsi Marco Stiepermann, joka tykitti maanuoliaisen etukulmasta sisään. 1-0.

Norwich iski toistamiseen kymmenisen minuuttia myöhemmin. Mario Vrančić pääsi etenemään pallon kanssa rauhassa 25 metriin ja hyödynsi tilaisuuden tykittämällä pelivälineen voimalla takanurkkaan. 2-0. Blackburn kavensi kuitenkin välittömästi, kun Lewis Travis sijoitti tarkan kudin rangaistusalueen tuntumasta sisään. 2-1.

Toisella puoliajalla ei enää osumia nähty, mutta se ei Norwichia haitannut. Pukki tuli ottelussa lisäajan viimeisillä hetkillä vaihtoon.

Norwich kohtaa kauden viimeisessä ottelussaan 5. toukokuuta Aston Villan. Pukilla on vielä mahdollisuus rikkoa Mestaruussarjan maaliennätys. Glenn Murray teki kaudella 2012-13 Crystal Palacelle ennätykselliset 30 maalia Mestaruussarjassa. Pukilla on viimeiseen otteluun lähdettäessä kasassa 28 maalia, joilla hän johtaa tämän kauden maalipörssiä.

Pukki valittiin aiemmin tässä kuussa Mestaruussarjan kauden parhaaksi pelaajaksi sekä sarjan tähdistökentälliseen.