Tilastot sen kertovat – Näin Cristiano Ronaldo ratkaisi Juventuksen Serie A -mestaruuden

© Kuva: Getty Images

Juventus varmisti lauantai-iltana kahdeksannen peräkkäisen Serie A -mestaruutensa, kun se päihitti Fiorentinan 2-1-lukemin Torinossa. Cristiano Ronaldosta tuli täten ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut uransa aikana sekä Englannin, Espanjan että Italian sarjamestaruuden.

Kun Ronaldo siirtyi 112 miljoonalla eurolla Real Madridista Juventukseen viime kesänä, moni epäili portugalilaishyökkääjän kykyä ylläpitää hänen huippuvirettänsä täysin uudessa maassa, kilpailussa ja seurassa.

Viisi Ballon d’Oria voittanut megatähti aloittikin Juventus-uransa hieman hitaasti kun hän joutui odottamaan esikoismaalejansa aina syyskuun puoleen väliin saakka. Mitä pidemmälle kausi kuitenkin eteni, sitä paremmin Ronaldo pääsi mukaan Juventuksen mestaruusjunaan.

Juventus-manageri on kierrättänyt sekä Douglas Costaa, Mario Mandzukicia että Paulo Dybalaa hänen kolmen miehen hyökkäysmuodostelmassaan tällä kaudella. Nuori Moise Kean on myös murtautunut italialaisluotsin suunnitelmiin vuodenvaihteen jälkeen. Ilman loukkaantumisia tai minkäänlaisia vammoja, Ronaldo on ollut aina Allegrin ensimmäinen nimi joukkueen avauksessa.

Optan tilastot antavatkin erinomaisen selityksen sille, miksi Ronaldon hankkiminen ja peluuttaminen on ollut Juventuksen osalta enemmän kuin perusteltua.

  • Cristiano Ronaldon maalit ovat ansainneet enemmän pisteitä Juventukselle tällä kaudella, kuin kenenkään muun pelaajan maalit ovat millekään muulle Serie A -joukkueelle (16 pistettä 19 maalilla)
  • Cristiano Ronaldo on ensimmäinen pelaaja Serie A:n historiassa joka on onnistunut maalinteossa yhdeksässä peräkkäisessä vierasottelussa yhden kauden aikana (10 maalia)
  • Cristiano Ronaldo on tehnyt kaksi maalia yhdessä ottelussa neljä kertaa tällä Serie A -kaudella, kolme niistä on tullut Allianz Stadiumilla
  • Cristiano Ronaldo on tehnyt maalin 13 eri vastustajaa vastaan kuluneen Serie A -kauden aikana
  • Cristiano Ronaldo on tehnyt eniten maaleja ottelun viimeisen puolituntisen aikana Serie A:ssa tällä kaudella (12)
  • Cristiano Ronaldo on laukonut eniten laukauksia (165) kuluneen Serie A -kauden aikana
  • Cristiano Ronaldo on laukonut eniten laukauksia kohti maalia (65) tällä Serie A -kaudella


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.