Tottenhamin managerilta ikävä arvio Harry Kanen loukkaantumisesta: ”Se on todella surullista”

© Kuva: Getty Images

Tottenhamin uusi stadion sai tiistaina kasteensa europeleissä, kun joukkue kukisti Manchester Cityn 1-0 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa Son Heung-Minin maalilla.

Cityllä oli jo varhain mahdollisuus mennä johtoon, kun pallo vietiin Tottenhamin päädyssä pilkulle Danny Rosen käsivirheen takia. Sergio Agüeron rangaistuspotku pysähtyi kuitenkin Hugo Lloris’n torjuntaan.

Sonin maali, ottelun ainokainen, syntyi 79. minuutilla.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Se oli uskomaton ottelu. Se oli niin vaikeaa. Mutta kyseessä on silti Manchester City ja toinen osa on pelaamatta. Me olemme iloisia, sillä pelasimme hyvin. Suoritus oli hyvä, mutta vielä on 90 minuuttia jäljellä, kommentoi Pochettino BT Sportille.

– Se oli todella hyvä ottelu. Me kaikki olimme innoissamme. Se oli Mestarien liigan puolivälieräottelu. Uskon, että torjunta rangaistuspotkuun antoi meille uskoa. Minusta (pelissämme) oli monia positiivisia asioita. Kaikki on mahdollista sillä hengellä, jolla pelasimme tänään.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt Tottenhamin kannalta ruusuisesti. Ykköshyökkääjä Harry Kane joutui linkuttamaan vaihtoon ja saman tien pukukoppiin loukattuaan nilkkansa kaksinkamppailutilanteessa Fabian Delphiä vastaan.

Tällä kaudella 24 maalia tehnyt Kane kärsi jo aiemmin tänä vuonna nilkkavammasta, jonka takia häneltä jäi väliin kahdeksan Tottenhamin ottelua. Pochettino toivoi parasta ja epäili pahinta.

– Meidän on katsottava huomenna (keskiviikkona), mutta vaikuttaa siltä, että se on sama nilkka ja vastaava vamma. Se on todella surullista.

– Me tulemme kaipaamaan häntä, kenties koko loppukauden. Se on huolenaihe meille. Me toivomme, että se ei ole iso onglma, mutta toipumiseen ei ole juurikaan aikaa. Hän väänsi nilkkansa, joten näämme parin tunnin sisään, miten se reagoi.

Manchester Cityn kohdalla on puhuttu tällä kaudella peräti neljän pokaalin voittamisesta. City oli myös ottelupariin lähdettäessä pienoinen ennakkosuosikki, mutta historiaa tarkasteltaessa tiistain tulos ei olekaan niin iso yllätys.

BBC:n mukaan City on hävinnyt kaikki viisi europeliään, joissa se on kohdannut toisen englantilaisen joukkueen. Mestarien liigassa näin on käynyt kolmesti.

Tottenhamille menneiden tilastot taas lupaavat hyvää. Lontoolaisseura on edennyt europeleissä (lopputurnauksissa) viimeisellä yhdeksällä yrittämällä jatkoon, kun se on voittanut kaksiosaisen ottelun ensimmäisen osan.

Cityn manageri Pep Guardiola oli vähäsanainen tiistain tappion jälkeen.

– Jalkapallossa on aina avainhetkensä. Puhumme Mestarien liigasta, ja tulos on mikä se on, kommentoi Guardiola BT Sportille.

– Me pelasimme hyvin ja meillä oli peli hallinnassa. Meillä oli paikkamme pilkun lisäksi, joten se oli hyvä esitys, mutta tämä on Mestarien liiga, ja siinä se haaste on.

Guardiolalta kysyttiin Agüeron hukkaamasta pilkusta.

– Ensi kerralla teemme maalin. Nyt meidän on valmistauduttava Crystal Palacea (seuraavaa sarjapeliä) varten. Meillä ei ole aikaa ajatella Tottenhamia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.