Barcelona yllätti monet, kun se lainasi Kevin-Prince Boatengin tammikuussa Sassuolosta loppukauden mittaisella sopimuksella.

Ghanan entinen maajoukkuepelaaja Boateng, 32, oli itsekin ihmeissään, kun hänen edustajansa kertoi, että edessä saattaa olla siirto Kataloniaan. Hän luuli hetken, että on liittymässä Barcelonan paikalliskilpailijaan Espanyoliin.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti. Minulla vain on maailman paras agentti, naureskeli Boateng Goalin haastattelussa.

– Hän soitti minulle yhtenä päivänä ja sanoi, että minun on pelattava hyvin Interiä vastaan. ”Sinua tarkkaillaan”. Mutta hän ei kertonut minulle, kuka se on.

– Jopa Roberto De Zerbi, valmentajani Sassuolossa, sanoi minulle ennen ottelua, että minun on pelattava hyvin, koska se on todella tärkeä peli. Joten paineita tuli joka puolelta.

– Olen kuitenkin parhaimmillani paineen olla. Olin kentän paras ja ottelun jälkeen agenttini sanoi minulle, että ”lähdemme Barcelonaan!”

– Luulin, että hän tarkoitti Espanyolia, mutta hän sanoi heti: ”Ei, kun se oikea [Barcelona]”. En voinut uskoa sitä ennen kuin urheilutoimenjohtaja soitti minulle.

Boatengille tehtiin jo siirron yhteydessä selväksi, että hän tulee Barcelonaan ensisijaisesti antamaan muille hyökkääjille lepovuoroja. Hän on pelannut Barcelonassa vasta kolmessa ottelussa. Boateng tietää kuitenkin, että edes varamiehen rooli ei tule ilmaiseksi.

– Alusta alkaen oli selvää, että olisin vaihtopelaaja. Tulisin sisään esimerkiksi silloin, kun Luis Suárez on väsynyt. En ollut kokoonpanossa pariin kertaan, koska kaikki olivat kunnossa. Minä ymmärrän sen.

– En tietenkään ole [tyytyväinen]. Lopettaisin jalkapallon, jos olisin tyytyväinen. Alussa tämä tilanne ärsytti minua, koska olen mielestäni täydessä kunnossa. Mutta en voi valittaa.

– Barcelona on maailman paras seura. Joukkuekavereitani ovat Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Luis Suárez ja kuningas Lionel Messi. Pitäisikö minun ehdottaa, että nämä kaverit istuvat katsomossa sijastani?

– Seura on käyttänyt paljon rahaa näihin pelaajiin. Minä voin vain antaa kaikkeni ja olla käytettävissä.