Barcelona ja Ajax pääsivät tammikuussa sopuun keskikenttäpelaaja Frenkie de Jongin siirrosta.

De Jong, 22, liittyy kesän siirtoikkunan auetessa Barcelonaan 75 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan. Hän ehti vielä kevätkaudella voittaa Hollannin tuplamestaruuden Ajaxissa ja ylsi amsterdamilaisten kanssa myös Mestarien liigan välierävaiheeseen.

Kauden viimeisen kotiottelun jälkeen de Jong kuvaili tunnelmiaan siirrosta Barcelonaan.

– Tämä on ollut mahtavaa. Lähden Barcelonaan suurella ilolla. Tämä on ollut fantastinen kausi, joskin olisin halunnut hyvästellä seuran kolmen mestaruuden kanssa, mutta niin ei käynyt, kommentoi de Jong Marcan mukaan.

– Katsoin Liverpoolin ja Barcelonan välisen ottelun (Mestarien liigan välierä). En tiedä, tarvitsevatko he minua. Jos he (Barcelona) olisivat päässeet loppuotteluun, he olisivat voineet voittaa triplan.

Ensi kaudella Hollannin maajoukkuepeluria odottavat uudet haasteet ja joukkuekaverit. De Jong odottaa erityisesti Lionel Messin kanssa harjoittelua ja pelaamista.

– Odotan todella innoissani, että näen Messin harjoittelevan. Syötän varmaan koko ajan vain hänelle, naureskeli de Jong keskiviikkona Hollannin pääsarjan päätöskierroksen jälkeen.

Hän vakuuttaa, että Barcelonan kokoisessa seurassa pelaaminen ei kasaannu paineina hänen harteilleen.

– En aio muuttaa sitä, millainen olen. Sillä ei ole väliä, jos keskityn.

– Odotan innoissani, miten pärjään siellä ja olen halukas oppimaan parhailta.