RB Leipzig ja Bayern München taistelevat tänään lauantaina Saksan cupin mestaruudesta Berliinin olympiastadionilla. Ottelu alkaa kello 21.00, ja sen näyttävät suorana Yle TV2, Viasat Jalkapallo ja ViaPlay.

Päättynyt pääsarjakausi oli vuonna 2009 perustetun Leipzigin kolmas Bundesliigassa. Debyyttisesongillaan se ylsi sensaatiomaisesti toiseksi, seuraavalla kaudella kuudenneksi ja tällä kaudella kolmanneksi.

Saksan cupissa Leipzig oli ennen tätä kautta edennyt parhaimmillaan vain kolmannelle kierrokselle, joten kyseessä on sen ensimmäinen loppuottelu tässä turnauksessa. Tämän kauden kilpailussa se on jättänyt taakseen Viktoria Kölnin (3-1), Hoffenheimin (2-0), Wolfsburgin (1-0), Augsburgin (2-1, jatkoajan jälkeen) ja HSV:n (3-1).

– Emme ole säkenöineet cupissa viime vuosina, kommentoi Leipzigin päävalmentaja Ralf Rangnick BBC:n mukaan.

– Haluamme yrittää kuroa kiinni meidän välistä eroa Borussia Dortmundiin ja Bayerniin tulevina vuosina. Olemme oikeutetusti loppuottelussa, ja nyt meillä on vastassa vaikein mahdollinen vastustaja.

Bundesliigan mestaruuden seitsemättä kevättä putkeen napannut Bayern tavoittelee historiansa 19. Saksan cupin pokaalia.

Bayernin kausi on ollut kenties odotettua vaikeampi, mutta se saattaa silti päättyä tuplamestaruuteen. Viime kesänä se voitti myös yksiosaisen Saksan supercupin.

Matkalla loppuotteluun Bayern on kaatanut SV Drochtersen/Asselin (1-0), SV Rödinghausenin (2-1), Hertha Berlinin (3-2, jatkoajan jälkeen), Heidenheimin (5-4) ja Werder Bremenin (3-2).

– Olemme kehittyneet kilpailun edetessä ja olemme onnellisia päästyämme loppuotteluun, kommentoi Bayern Münchenin päävalmentaja Niko Kovač BBC:n mukaan.

Myös hän kehui illan vastustajaa.

– Voin vastata Ralf Rangnickille vain, että he ovat huonoin mahdollinen vastustaja meille.

Bayernin ja Leipzigin kohtaamiset ovat olleet tasaisia tällä kaudella. Bayern voitti joulukuussa ensimmäisen liigamittelön 1-0, mutta kaksi viikkoa sitten joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin.

DFB-Pokal

@DFB_Pokal
Das sind die Aufstellungen für #Berlin2019! 🏆 #RBLFCB #DFBPokal