Eurooppa-liigan finaali: Chelsea musersi Arsenalin viiden maalin karkeloissa

© Kuva: Getty Images

Chelsea voitti Arsenalin keskiviikkona 4-1 Eurooppa-liigan loppuottelussa. Ottelu pelattiin Bakun olympiastadionilla Azerbaidžanissa.

Ensimmäisen vartin vaarallisimmat paikat rakenteli Arsenal, mutta maalia kohti palloa ei saatu.

Vajaan 20 minuutin kohdalla Arsenal vaati itselleen pilkkua. Hyökkääjä Alexandre Lacazette kaatui rangaistusalueella ohittaessaan Chelsean maalivahtia Kepa Arrizabalagaa. Erotuomari Gianluca Rocchi ei kuitenkaan tilanteessa rikettä nähnyt, eikä Lacazettekaan liiemmin protestoinut.

Tilanteenpuolikkaita nähtiin kummassakin päädyssä, mutta maalivahdit pääsivät avausjaksolla varsin helpolla. Arsenalin torjuja Petr Čech joutui ensimmäistä kertaa tosihommiin reilun puolen tunnin kohdalla, kun Emerson Palmieri laukoi vasemmalta. Kuti suuntautui kuitenkin suoraan kohti Čechiä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Čech esitti loistotorjunnan. Olivier Giroudin maanuoliainen oli matkalla oikeaan alakulmaan, mutta Arsenal-vahti sai toisen hanskansa viime hetkellä vedon tielle.

Tauolle mentäessä Chelsea johti maalintekoyrityksiä 5-4. Arsenal ei laukonut avauspuolikkaalla kertaakaan kohti maalia.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia, kunnes Chelsea siirtyi johtoon. Emerson laittoi matalahkon keskityksen kohti Giroudia, joka syöksyi pää edellä palloon ja puski pelivälineen tyylipuhtaasti alakulmaan. Ranskalaishyökkääjälle maali oli jo 11. tämän kauden Eurooppa-liigassa. Giroud ampaisi osumansa myötä yksin turnauksen maalipörssin kärkeen. 1-0.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Chelsea iski jälleen. Arsenalin nopea vastahyökkäys tyrehtyi jo ennen keskiviivaa, ja oli Chelsean vuoro hyökätä vastaan. Lopulta Eden Hazard syötti keskustaan Pedro Rodríguezille, joka ei saanut puhtainta mahdollista osumaa palloon, mutta onnistui laukomaan sen takanurkkaan. 2-0.

Sinipaitojen maalikarkelot eivät olleet vieläkään ohi. Pedro ujutti 65. minuutilla pallon rangaistusalueelle Giroudille. Ranskalaiskärki ei ehtinyt edes koskea palloon, kun Ainsley Maitland-Niles rynnisti hänen selkäänsä. Rocchilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin viheltää rangaistuspotku.

11 metriin asteli Hazard, joka pisti pallon pilkulta vasempaan alakulmaan. Čech aavisti väärään suuntaan. 3-0.

Arsenal vaikutti jo kaatuneen, mutta Tykkimiehet kavensivat 69. minuutilla. Pallo pomppi vapaapotkun jälkitilanteessa pitkään Chelsean rangaistusalueen lähettyvillä, kunnes se tuli Alex Iwobille, joka täräytti puolivolleysta illan kauneimman osuman. 3-1.

Kavennuskin oli lopulta laiha lohtu, sillä Chelsea siirtyi takaisin kolmen maalin karkumatkalle vain pari minuuttia myöhemmin. Arsenal menetti jälleen pallon omalla puoliskollaan ja Chelsea lähti hyökkäykseen Hazardin ja Giroudin voimin. Hazard pelasi pallon Giroudille, joka nosti pelivälineen takaisin belgialaiselle. Hazard iski illan toisen osumansa suoraan ilmasta muutaman metrin päästä maalista. 4-1.

Arsenalin loppukiri jäi vaisuksi. Joe Willock hukkasi 84. minuutilla mainion tekopaikan, mutta muutoin Chelsean ei tarvinnut olla juurikaan huolissaan.

Tulos merkitsee sitä, että Arsenal pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Voitolla se olisi päässyt Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Chelsea varmisti paikkansa Mestarien liigan lohkovaiheessa jo Valioliigan kautta. Keskiviikon tuloksen myötä ranskalainen Lyon välttää Mestarien liigan karsinnat ja nousee suoraan mukaan kilpailun lohkovaiheeseen.