Eurooppa-liigan finalistit selvillä – englantilaisjoukkueilta historiallinen saavutus

© Kuva: Getty Images
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Torstaina saatiin selville Eurooppa-liigan tämän kauden finalistit.

Chelsean ja Eintracht Frankfurtin ottelupari oli vielä jatkoajankin jälkeen tasalukemissa 2-2. Sekä ensimmäisessä osassa että torstaina päädyttiin 1-1-tasapeliin, joten voittaja ratkaistiin rangaituspotkukilpailulla, jonka voitti Chelsea maalein 4-3. Toisessa välieräpelissä Arsenal voitti Valencian 4-2 ja vei otteluparin nimiinsä yhteismaalein 7-3.

Chelsea*-Eintracht Frankfurt 1-1 (2-2)

Chelsea iski ottelun avausosuman vajaan puolen tunnin kohdalla. Eden Hazard pyöritteli David Abrahamin täysin kuutamolle ja pelasi pallon Ruben Loftus-Cheekille, joka ujutti pelivälineen maata pitkin takakulmaan.

Toista jaksoa ehdittiin pelata vain muutama minuutti, kunnes Eintracht tuli tasoihin. Makoto Hasebe pelasi pitkän pallon kärkeen Luka Jovićille, joka pudotti kuulan Mijat Gaćinovićille. Bosnialaispeluri palautti pelivälineen Jovićille, joka sijoitti sen maalivahti Kepa Arrizabalagan ohi sisään.

Varsinaisella peliajalla ei enempää osumia nähty, joten vuorossa oli jatkoaika. Sébastien Haller oli hyvin lähellä siirtää Eintrachtin johtoon sadannella minuutilla Filip Kostićin syötöstä, mutta David Luiz pelasti Chelsean purkamalla pallon maaliviivalta.

Haller oli lähellä myös toistamiseen, mutta tällä kertaa oli Davide Zappacostan vuoro pelastaa isännät maaliviivalla.

César Azpilicueta luuli jo ratkaisseensa ottelun 116. minuutilla, kun hän puski pallon verkkoon. Tuomari kuitenkin katsoi, että pallo oli Eintracht-vahti Kevin Trappin hallussa, kun Azpiliecueta siihen osui.

Jatkoajallakaan ei ratkaisua tullut, joten tiedossa oli rangaistuspotkukilpailu. Pilkkujen ampumisen aloitti Eintracht. Ensimmäiset kolme vetäjää onnistuivat, mutta Trapp pysäytti neljäntenä laukoneen Azpilicuetan kudin. Seuraavat kaksi laukojaa onnistuivat, mutta Martin Hinteregger ei. Kepa pysätti hänen vetonsa jalkojensa väliin. Luiz toimitti Chelsean neljännen vedon sisään. Juuri ennen pilkkuja kentälle vaihdettu Gonçalo Paciência mokasi myös. Kepa aavisti oikeaan suuntaan ja torjui. Chelsean voiton sinetöi viimeinen vetäjä Eden Hazard.

Valencia-Arsenal 2-4 (3-7)

Valencia aloitti kirinsä 11. minuutilla. Kotijoukkue hyökkäsi vauhdilla vastaan. Gonçalo Guedes pelasi pallon Rodrigolle, joka jatkoi sen Kevin Gameiroille. Peliväline otti vielä matkalla kimmokkeen Arsenalin pelaajasta, mutta tuli lopulta Gameirolle, jonka tarvitsi vain siirtää pallo tyhjään verkkoon.

Espanjalaisten johto kesti vain muutaman minuutin. Arsenalin pitkä maalipotku tuotti vaikeuksia Valencialle, joka ei saanut purettua palloa puolustuskolmannekseltaan pois. Alexandre Lacazette sen sijaan pääsi puskemaan pallon kärkiparilleen Pierre-Emerick Aubameyangille, joka laukoi puolivolleyn sisään rangaistusalueen tuntumasta.

Arsenal laittoi otteluparin lopullisesti pakettiin 50. minuutilla. Valencia menetti pallon parikin kertaa lyhyen ajan sisällä ja lopulta Lacazette täräytti pelivälineen boksin rajalta verkkoon. 1-2 (2-5).

Gameiro iski Valencian viimeisen osuman tunnin kohdalla, mutta Aubameyang osui Arsenalille vielä kahdesti ja viimeisteli siten hattutemppunsa.

Illan lopputulosten myötä Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa pelataan ensimmäistä kertaa samalla kaudella loppuottelut, joissa kummatkin joukkueet tulevat samasta maasta.

Liverpool ja Tottenham taistelevat Mestarien liigan voitosta 1. kesäkuuta Wanda Metropolitanolla Madridissa. Chelsea ja Arsenal kohtaavat Eurooppa-liigan loppuottelussa 29. toukokuuta Bakun olympiastadionilla.

Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa on ainoastaan kerran aikaisemmin ratkottu mestaruus kahden englantilaisen joukkueen välillä. Mestarien liigassa se tapahtui kaudella 2007-08, kun Manchester United voitti Chelsean Moskovassa. Eurooppa-liigassa englantilaiset joukkueet kohtasivat viimeksi loppuottelussa kilpailun ensimmäisellä kaudella, jolloin turnaus tunnettiin vielä Uefa Cupina. Tuolloin Tottenham voitti Wolverhamptonin kaudella 1971-72 kaksiosaisessa loppuottelussa.

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!