Hirmuvireinen Bayer Leverkusen sivusi bundesliigaennätystä – Mestarien liiga taas täyttä realismia

© Kuva: Getty Images

Lukas Hradeckyn ja pitkäaikaispotilas Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen pisti kotikentällään sunnuntaina melkoisen ilotulituksen pystyyn. Leverkusen teki Eurooppa-liigan semifinalisti Eintracht Frankfurtin verkkoon avausjaksolla peräti kuusi maalia, ja sivusi siten Bundesliigan yhden avauspuoliajan maaliennätystä.

Kuuteen maaliin ensimmäisellä 45-minuuttisella oli pystynyt vain keväällä 1978 Borussia Mönchengladbach, joka voitti tuolloin avausjakson 6-0. Gladbach jatkoi tuolloin samaa tahtia toisenkin jakson, ja rökitti Borussia Dortmundin Bundesliigan ennätyslukemin 12-0.

Bayer Leverkusen ei ollut sentään yhtä armoton, vaan ottelun toisella puoliajalla ei nähty ainuttakaan maalia. Avausjakson murskalukemat 6-1 jäivät siis koko ottelun loppunumeroiksi.

Leverkusenin hurjasteluun osallistuivat kauden 15. maalinsa tehnyt 19-vuotias Kai HavertzJulian BrandtCharles Aranguiz sekä kaksi maalia tehnyt Lucas Alario. Leverkusenin kuudes maali kirjattiin Martin Hintereggerin omaksi maaliksi. Eintrachtin ainoa oikeaan päätyyn osunut maalintekijä oli Filip Kostic, joka ohitti Hradeckyn 14. minuutilla tehden numeroiksi 2-1.

Murskavoiton myötä Bayer Leverkusen elättelee jälleen realistisia toiveita ensi kauden Mestarien liigaan. Eintracht Frankfurt ja Bayer Leverkusen ovat tasapisteissä sijoilla 4 ja 5, kun kautta on pelaamatta kaksi kierrosta. Eintrachtin maaliero on kuitenkin viisi maalia Leverkusenia parempi.

Kisa Saksan neljännestä Mestarien liigan paikasta menee todella jännittäväksi, sillä kirvestä eivät ole kaivoon heittäneet myöskään Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg ja Hoffenheim. Kaksi ensinmainittua ovat neljännestä sijasta kahden, ja Hoffenheim kolmen pisteen päässä. Paikkansa Mestarien liigassa ovat jo varmistaneet Bayern München, Borussia Dortmund ja RB Leipzig.

Bayer Leverkusen kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan kotonaan Schalken ja vieraissa Hertha Berlinin. Eintrachtin kauden loppusuora koostuu kotiottelusta Mainzia ja vieraspelistä Bayern Müncheniä vastaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.