Liverpoolin sensaatiomaisesta noususta Mestarien liigaan finaaliin on kiitelty pitkälti laitapuolustaja Trent Alexander-Arnoldia. 20-vuotias Alexander-Arnold osoitti juonikkuuttaan antamalla Liverpoolin voittomaaliin johtaneen kulmapotkun nopeasti ja yllättävästi, ja Divock Origi pääsi siirtämään pallon Barcelonan verkkoon kenenkään estelemättä.

Origi paljasti pelin jälkeen TV-haastattelussa, että kyseessä oli harjoiteltu kuvio eikä ainoastaan Alexander-Arnoldin nopea oivallus. Jotta kuvio ja neronleimaus voisi johtaa maaliin, tarvittiin kuitenkin myös pallopojalta ripeää toimintaa.

Kun Liverpool sai kulmapotkun juuri Alexander-Arnoldin haaston jälkeen, jäi pelipallo poukkoilemaan kentän puolelle. Barcelona oli miehittämässä rangaistusaluetta peräti yhdeksän pelaajan voimin. Määrästä puolustaminen ei siis jäänyt kiinni, mutta ongelma vain oli, ettei kukaan vieraiden pelaajista ollut vielä kulmapotkuun valmis.

Lue myös: Näkökulma: Jalkapallo ei ole mustavalkoista – Liverpool todisti sen tyylillä, joka sokaisi jopa poikamaajoukkueiden päävalmentajan

Kentällä ollutta palloa vasta potkittiin laiskasti päätyrajasta yli, kun Anfieldin pallopoika oli enemmän kuin tehtäviensä tasalla. Valpas nuorukainen nakkasi toisen pallon nopeasti Alexander-Arnoldille, ja loppu on historiaa.

Sosiaalisessa mediassa on kiitelty pallopojan älykkyyttä ja ripeyttä, ja monien mielestä hän ansaitsisi lipun Mestarien liigan finaaliin ja vaikkapa elinikäisen kausikortin Anfieldille.

Keith Downie

@SkySports_Keith
Hope that Anfield ball boy gets a little win bonus for his hand in Origi’s winner. Great teamwork from him & Trent A-A at the double-bluff corner 🤩 #LFC #UCL

Stephen Doyle

@dubsoulrebel
Graeme Souness on @VMSportIE calling for a season ticket and 2 Champions League Final tickets for the ballboy who gave the ball to Alexander-Arnold so quickly for the corner. Good call