IFK Mariehamn voitti Vaasan Palloseuran sunnuntaina 1-0 Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

IFK Mariehamn

@IFKMariehamn
Här kommer startelvan i dagens hemmamatch mot VPS:
Forsman - Mäenpää, Järvenpää, Ketting, Murnane - Crawford, Sjölund (c), Isaksson - Lönn, Mboma, Sid

Avspark 18:30! #ifk1919

Vaasan Palloseura

@VPS1924
Tässä Autokoulu Roine & Wikman Bilskola -kokoonpano illan otteluun IFK Mariehamnia vastaan!

#seuraaraitaa #vaasavasa #vepsu

IFK Mariehamn sai todellisen salama-alun otteluun, sillä avausmaalia tarvitsi odotella vain reilut 40 sekuntia. VPS:lla oli suuria vaikeuksia päästä prässin alta pois, ja isännät saivat pallon itselleen syvällä vieraiden puoliskolla. Lopuksi Robin Sid ujutti pallon rangaistusalueelle Keaton Isakssonille, joka täräytti pelivälineen etukulmasta sisään. 1-0.

Ottelua jatkettiin kotijoukkueen hallinnalla. IFK piti palloa, juoksutti Vepsua ja pakotti vierailijat pallonmenetyksiin.

VPS rakenteli ensimmäisen vaarallisen maalintekoyrityksensä 24. minuutilla. Hindrek Ojamaa keskitti vasemmalta Steven Morrisseylle, jonka pusku suuntautui hieman tolpasta ohi.

Vepsu piristyi muutenkin ottelun edetessä. Morrissey pelasi kertaalleen Alain Ebwelleen läpiajoon, mutta IFK-vahti Oskari Forsman pelasti saarelaiset takaiskulta.

IFK oli tuplata johtonsa hieman ennen taukovihellystä. Daniel Sjölund pelasi pitkän pystysyötön Hampus Lönnille, jolla oli enää vastaan tullut maalivahti Martin Kompalla edessään. Lönnin ratkaisu epäonnistui kuitenkin pahanpäiväisesti. Hänen laukauksensa kohosi monta metriä maalin yli.

Toinen puoliaika käynnistyi varsin maltillisesti. Ottelun ensimmäiset varoitukset nähtiin noin kymmenen minuuttia tauon jälkeen. Sjölund ja Aristote Mboma saivat rikkeistään keltaiset kortit.

Peliä oli jäljellä parisenkymmentä minuuttia, kun Isaksson härnäsi jälleen vieraiden puolustusta. Hän sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen sisällä, mutta osui palloon kehnosti. Peliväline lipui hieman vasemmalta ohi.

Viimeiset minuutit menivät pitkälti IFK:n suunnitelman mukaan. VPS:n Sebastian Strandvall ja Martti Haukioja katselivat vielä viime hetkillä keltaista.

Vepsun paras paikka toisella jaksolla syntyi 89. minuutilla. Timi Lahti pudotti päällään pallon takaviistoon Eero-Matti Auviselle, joka latasi kuulan voimalla kohti maalia. Forsman torjui yrityksen hienosti kulmapotkuksi.

Samaan aikaan Veikkausliigassa pelattiin myös ottelu Helsingin Jalkapalloklubi-Kokkolan Pallo-Veikot. HJK voitti KPV:n kotikentällään 3-1.

Yhdeksän ottelua pelannut IFK Mariehamn päätti tuloksen myötä neljän pelin voitottoman putkensa Veikkausliigassa ja nousi viidenneksi. Yhä ensimmäistä voittoaan tavoitteleva VPS jatkaa taulukossa yhdeksän ottelun jälkeen viimeistä edellisenä.